Jablečné lívanečky s čokoládovým krémem recept
Jablečné lívanečky s čokoládovým krémem můžou být luxusní víkendovou snídaní. Nebo večeří. A nebo si je připravte jen tak, když máte chuť na něco opravdu dobrého.
(celý recept)
Ingredience receptu
- lívance:
- 160 g polohrubé mouky
- 2 vejce
- 350 g jablek
- 80 g cukru krupice
- 50 ml olivového oleje
- 1 lžička prášku do pečiva
- 250 ml polotučného mléka
- krém:
- 150 ml sladké smetany
- 150 g hořké čokolády
Způsob přípravy
Vejce ušleháme s olejem a cukrem. Pak postupně přidáváme nahrubo nastrouhaná jablka, mléko a nakonec mouku ve které jsme rozmíchali kypřící prášek. Umícháme hladké řidší těsto.
Na olejem vymazané pánvi nebo v lívanečníku pak usmažíme z obou stran lívanečky dozlatova. Mezitím si v hrnku zahřejeme šlehačku až k varu, pak do ní nasypeme na kousky nalámanou čokoládu a odstavíme hrnek z plotny. Metlou šleháme, dokud se čokoláda nerozpustí a nevznikne hladký čokoládový krém.
Hotové jablečné lívanečky podáváme polité čokoládovým krémem. Můžeme je doplnit nasekanými ořechy nebo kousky čerstvého ovoce.