Holandský řízek podle Pohlreicha recept
Holandský řízek a jeho recept do české kuchyně neodmyslitelně patří. Je chutný a jeho příprava zase není tolik složitá. O...
Hovězí falešná svíčková recept
Recept a falešná svíčková s hovězím masem je jedno z nejklasičtějších jídel české kuchyně. Pochutná si na ní snad úplně k...
Staročeský skořicovník
V kurzu jsou nyní nejen recepty moderní, ale kuchaři a kuchařky se často vrací i k receptům staročeské kuchyně. Skořicovn...
Smažený květák s mandžuskou omáčkou / z indočínské kuchyně
1/4 lžičky soli. 100 ml ledové vody. olej na smažení. Mandžuská omáčka: 4 lžičky oleje. 2 stroužky česneku. 1 cm zázvoru. chilli paprička (podle chuti) 1/2 malé cibule.
Podobné recepty jako Smažený květák s mandžuskou omáčkou / z indočínské kuchyně
Moje kimchi (Korejský salát)
A necháme ve slaném nálevu 2 hodiny. Mezi tím co zelí bude v nálevu, si očistíme všechnu zeleninu, mrkev nastrouháme na jemné nudličky, cibulku na kolečka a dáme do nějaké větší mísy, kde potom budeme míchat zeleninu s pastou. Dále si připravíme pastu, všechno očistíme a zbavíme šlupek, všechny suro
Podobné recepty jako Moje kimchi (Korejský salát)
Výborná čočková polévka
Způsob přípravy, Do hrnce na polévku si nasypeme čočku a zalijeme studenou vodou. Necháme ji stát ve vodě kolem půl hodiny, ale raději déle. Potom hrnec s čočkou a vodou dáme vařit. Okořeníme podle chuti černý pepřem. Přidáme sůl. Mezi tím cibuli zbavíme slupky, rozkrájíme a odložíme stranou. Rozkrá
Podobné recepty jako Výborná čočková polévka
Cuketa
1 lžíce worcesterové omáčky, špetka chilli koření, olivový olej, mořská sůl, strouhaný sýr, Způsob přípravy, Troubu předehřejeme na 180 stupňů. V pekáči na olivovém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a utřený česnek. Pak přidáme nahrubo nastrouhanou cuketu, promícháme a ještě vše krátce podu
Podobné recepty jako Cuketa
Noky vařené v bramborovo brokolicovém vývaru
Máma v kuchyni v našem eshopu Do obchodu Chci dostávat tipy na e-mail Odebírat Náhodný recept Zobrazit více Vinná klobása na černém pivě Recept ještě nebyl hodnocen 4,9 Jurgen.k 30 min Nejnovější recepty Více Noky vařené v bramborovo brokolicovém vývaru ...
Podobné recepty jako Noky vařené v bramborovo brokolicovém vývaru
Noky uvařené v brokolicovo bramborovém vývaru
Je to obdoba Havířiny či Uhlířiny. Rozdíl je jen v tom, že v obou jmenovaných jídlech jsou ve finále i brambory. Já však měla vývary od oběda a bylo mi líto je vylít. A noky vařené ve smíchaných vývarech byly fakt perfektní. Kdo nerad brokolici, dá se nahradit květákem, kapustou nebo obojím.
Podobné recepty jako Noky uvařené v brokolicovo bramborovém vývaru
Oravské bramborové placky
Máma v kuchyni v našem eshopu Do obchodu Chci dostávat tipy na e-mail Odebírat Náhodný recept Zobrazit více Žloutkové dortíčky Recept ještě nebyl hodnocen 5,0 JanaDorazinova 20 min Nejnovější recepty Více Hořčicové knedlíčky Přidáno před 3 hodinami ...
Podobné recepty jako Oravské bramborové placky
Smažené nudle (Podle vietnamce)
Postup přípravy. Nudle namočíme do vlažné vody a necháme hodinu až hodinu a půl nabobtnat, v žádném případě nudle nevaříme. Nakrájíme maso na nudličky, mrkev na nudličky, jarní cibulku na kolečka. (použijeme bílou i zelenou část) a Jidášovo ucho na nudličky. Nakrájené maso necháme hodinu marinovat v
Podobné recepty jako Smažené nudle (Podle vietnamce)
Candát v páře na bylinkách
Candáta dáme do misky, nasolíme, posypeme bylinkami, polejeme olejem a šťávou z celého citronu. Rukou vše promícháme a pootáčíme. Necháme alespoň 2 hodiny v lednici zakryté marinovat. Ryby v kuchyni. Candáta dáme na 170 °C na 20 minut do horkovzdušné fritézy, režim páry. Potom otočíme a dáme ještě n
Podobné recepty jako Candát v páře na bylinkách
Grenadýr s klobásou a houbami
Postup přípravy. v pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme jemně krájenou cibuli, pokrájené houby a na kolečka nakrájenou klobásu.. Podusíme na mírném ohni doměkka. Přisypeme mletou papriku, necháme ji rozvonět a přidáme těstoviny a nakrájené brambory. Dochutíme solí, pepřem a vše promícháme.
Podobné recepty jako Grenadýr s klobásou a houbami
Zapečená čočka s houbami a uzeným
Předem namočenou čočku dáme vařit doměkka. Na závěr ji osolíme. Na oleji zpěníme pokrájenou cibuli, mrkev, prolisovaný česnek s kmínem a nakrájené uzené, necháme opéct do zlatova. Přidáme předem namočené houby, mírně osolíme, opepříme a chvíli podusíme. Vmícháme spařená, oloupaná a pokrájená rajčata
Podobné recepty jako Zapečená čočka s houbami a uzeným
Buřtguláš – recept na klasiku, jak ji máme nejraději ...
Nakonec vmíchejte rozemnutou majoránku, případně dochuťte šplíchancem octa. Podávejte s dobrým kváskovým chlebem. PRIMA TIP: V základu buřtguláše můžete orestovat i čerstvou papriku nakrájenou na kostičky. Dodá to výslednému jídlu výraznější paprikovou chuť. Buřtguláš – recept na klasiku, jak ji mám
Podobné recepty jako Buřtguláš – na klasiku, jak ji máme nejraději ...
Panko strouhanka
Hojně se využívá v asijské kuchyni, například k obalení krevet, které jsou s panko strouhankou zkrátka skvělé! Suroviny. počet porcí: neuvedeno. 8 plátek toastový chléb světl ý. Postup přípravy receptu. 1. Z plátků toastového chleba odkrojte kůrky a nechte chleby den až dva usušit. Poté je nastrouhe
Podobné recepty jako Panko strouhanka
Uzení masa v pomalém hrnci bez udírny
tekutý kouř. Praganda 20 g na 1 kg masa. Pokud neseženete Pragandu, můžete použít stejné množství soli + 1 lžičku ovocného cukru (fruktózy). Z náčiní budete potřebovat pomalý hrnec, nějakou mřížku nebo pařák na dno hrnce, aby maso neleželo následně ve výpeku, který bude z masa odkapávat. Dále vakuov
Podobné recepty jako Uzení masa v pomalém hrnci bez udírny
Mřížkový koláč osvědčený recept
Z uvedených surovin vypracujeme vláčné těsto, 2/3 vyválíme na velký plech vymazaný máslem. Potřeme hojně povidly a navrch dáme tvarohovou náplň. Ze zbylé 1/3 těsta vyválíme plát a nakrájíme radýlkem na pruhy, z těch uděláme na koláči pravidelnou mřížku. Pečeme asi 30 minut, hotový lehce pocukrujeme.
Podobné recepty jako Mřížkový koláč osvědčený
Domácí majonéza: základní recept + 4 ochucené varianty ...
Domácí majonéza: základní recept + 4 ochucené varianty. Základní ingredience mnoha receptů, kterou si můžete snadno připravit doma ze surovin, u kterých znáte jejich původ. Řeč je o majonéze, hojně používané v celé řadě pokrmů. S naším receptem si ji můžete připravit i v několika ochucených variacíc
Podobné recepty jako Domácí majonéza: základní + 4 ochucené varianty ...
Cuketová buchta recept
Točíte v kuchyni stále dokola stejné recepty a cuket pořád neubývá? Zkuste je zužitkovat v moučníku. Jednoduchá buchta na plech, s ořechy a rozinkami, vás nadchne. Hodnocení receptu je 5,0 (32×) Pro možnost hodnocení se prosím přihlašte. strakule 40 názorů Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min
Podobné recepty jako Cuketová buchta
Mřížkový linecký koláč s džemem a oříšky
Při povídání o rakouské kuchyni nemůžeme vynechat ani jeden z nejslavnějších dezertů, dnes opravdu světových a také pevně ukotvených i u nás. I na něj samozřejmě existuje řada receptů, sáhli jsme do receptáře Johanna Lafera a vybrali opravdu vybranou verzi křehkého lineckého koláče. Je to cukrářský,
Podobné recepty jako Mřížkový linecký koláč s džemem a oříšky
Zelný salát Coleslaw – originální recept na nejlepší přílohu ke ...
Zelný salát Coleslaw – originální recept na nejlepší přílohu ke grilovačce. Salát Coleslaw má své jméno původem z holandštiny, ale celý svět ho vnímá jako ikonu americké kuchyně, kde získal svou popularitu. Jednoduchá příprava, minimum surovin, příjemná chuť krémového dresinku a křupavá zelenina. To
Podobné recepty jako Zelný salát Coleslaw – originální na nejlepší přílohu ke ...
Lívance recept
Lívance. Klasické kynuté lívance znáte ze školních jídelen i od babiček. Recept není složitý, zvládnou ho i ti, kteří mají málo zkušeností v kuchyni. Lívance jsou skvělé i s džemem, jogurtem nebo čerstvým ovocem. 4,9 (57×) Betina. 46 názorů. 60 min. 19.
Podobné recepty jako Lívance
Italský hruškový koláč
Troubu předehřejte na 180 °C. Vejce s cukrem utřete do světlé a nadýchané směsi. Mouku prosejte s práškem do pečiva a škrobem, pak spojte s vejci a cukrem a máslem do hladkého těstíčka. Dortovou formu o průměru 24 cm vyložte papírem na pečení, vlijte do ní těsto a poklaďte kousky hrušek. Vložte do t
Podobné recepty jako Italský hruškový koláč
Guláš nejlepší!!! recept
Postup přípravy. Maso nakrájíme na menší kostky, cibuli na drobno a česnek prolisujeme. Vepřové sádlo vložíme do hrnce a na něm do lehce hněda osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli. Přidáme maso a restujeme, až se maso zatáhne. Ke konci osolíme, opepříme a přidáme kmín. Následně přidáme papriku, p
Podobné recepty jako Guláš nejlepší!!!
Kynutý koláč s ovocem a drobenkou
Kynutý koláč s ovocem a drobenkou Zdroj: Pradobroty.cz. 133x. Tenhle koláč známe všichni – kynuté těsto, na něm tvaroh, ovoce a sladká drobenka. Hodí se na něj jahody a rebarbora, v létě třeba meruňky nebo rybíz, na podzim pak švestky. Výborný je i s borůvkami, angreštem, jostou a dalším výraznějším
Podobné recepty jako Kynutý koláč s ovocem a drobenkou
Jihočeská kulajda
224x. Jednou v neděli ráno jsme se sešli v kuchyni v Táboře a já uvařila kulajdu, protože právě kulajda je pro mě chuť jižních Čech a symbol domova. Vaří ji moje máma, vaří ji i ségra a babička, každá ji vaří jinak, a přesto všem chutná. 4 porce. 30 minut.
Podobné recepty jako Jihočeská kulajda
Nejlepší recept na boloňské špagety krok za krokem ...
Ve velkém širokém kastrolu rozehřejte olej a orestujte na něm cibuli nakrájenou na malé kostičky. Mezitím nastrouhejte očištěnou mrkev nahrubo, řapíkatý celer nakrájejte na velmi drobné kostičky a česnek nasekejte nadrobno. Zeleninu přidejte k cibuli a restujte společně aspoň 5 minut, až bude zeleni
Podobné recepty jako Nejlepší na boloňské špagety krok za krokem ...
Frankfurtská polévka
V kuchyni vždy otevřeno Andrea z foodblogu V kuchyni vždy otevřeno, který sleduje přes 36 tisíc fanoušků, vydala svoji první kuchařku. Na 368 stranách najdete bezmála 300 receptů pro každý den, které vždy doprovází autorské barevné fotografie. Obsáhlá kniha je určena pro široké publikum napříč gener
Podobné recepty jako Frankfurtská polévka
Risotto con funghi
Risotto con funghi. 12x. Klasické italské rizoto má téměř tekutou konzistenci, ve které se snoubí sytá chuť parmazánu a másla s rafinovanou chutí lesních hub. Pro jeho přípravu použijte italskou rýži na risotto, která má vyšší obsah škrobu a díky tomu bude výsledný pokrm krásně krémový. 4 porce.
Podobné recepty jako Risotto con funghi
Dokonalá boloňská omáčka
Dokonalá boloňská omáčka Zdroj: kuchařka Zdravá jídla z pomalého hrnce. 98x. Boloňskou omáčku skvěle vylepšíte vepřovými klobáskami i mletým vepřovým masem. Nebojte se s rajčatovým pyré přidat i sklenici červeného vína či krájené ančovičky, docílíte tak výraznější chuti. Nabízíme variaci v pomalém h
Podobné recepty jako Dokonalá boloňská omáčka
Rajská omáčka z čerstvých rajčat
Zatímco se základ vaří, opláchněte rajčata, zbavte je stopek a případně rozkrájejte. V kastrůlku na nízkém stupni a mírně osolené je vařte asi 15 minut, až se rozvaří. Do základu omáčky prolisujte přes cedník uvařená rajčata, dobře promíchejte a ještě asi 10 minut vařte, až bude omáčka správně hustá
Podobné recepty jako Rajská omáčka z čerstvých rajčat
Vláčná tvarohová bábovka
Postup přípravy. Nejprve vyhřejte troubu na 170 °C. Bábovkovou formu zlehka vymažte máslem a vysypte moukou, přebytečnou odstraňte. Oddělte žloutky od bílků. Žloutky, cukr a máslo vyšlehejte do pěny, pak vmíchejte tvaroh, vanilkový extrakt, rum a citronovou kůru. Nakonec přisypte mouku s práškem do
Podobné recepty jako Vláčná tvarohová bábovka
Hrníčkový ovocný koláč s drobenkou
Někdy jsou chvíle, kdy v kuchyni nechcete trávit věčnost. Pro tyto případy se vám bude hodit recept na jednoduchý hrníčkový koláč s drobenkou. Ovoce můžete měnit podle sezony. Na jaře rebarbora a jahody, v létě rybíz a borůvky, na podzim švestky a hrušky! ;)
Podobné recepty jako Hrníčkový ovocný koláč s drobenkou
Těstoviny se smetanovou omáčkou s houbami
Podle chuti osolte a opepřete. Uvařené těstoviny sceďte, ponechte 1 hrnek slité vody a vsypte je do omáčky. Míchejte na nejvyšším stupni, až se těstoviny obalí omáčkou, podle potřeby přilijte trochu slité vody. Posypte parmazánem a čerstvě drceným pepřem a podávejte.
Podobné recepty jako Těstoviny se smetanovou omáčkou s houbami
Hovězí guláš
Maso duste až do změknutí, je potřeba hlídat, aby se nezačalo připalovat a postupně ho podlévejte. Dušení bude trvat asi 2 hodiny. Připravte si jíšku. Na másle nebo oleji osmahněte 2 lžíce mouky, až je hezky hnědá a voní. Do horkého guláše zamíchejte horkou jíšku a vše provařte asi 10 minut. Pak gul
Podobné recepty jako Hovězí guláš
Domácí hummus
Extra jemný domácí hummus z cizrny. Domácí hummus Zdroj: ZÁSADNĚ ZDRAVĚ. 153x. Recept na domácí cizrnový hummus je skvělým tipem na občerstvení, pokud pořádáte například posezení s přáteli – tento je opravdu jemný a jeho chuť je dotažená. Podávejte jen tak se zeleninou nebo s pita chlebem a falafele
Podobné recepty jako Domácí hummus
Langoše
Domácí smažené langoše z kynutého těsta. Langoše Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. 127x. Langoše si můžete dopřát venku na koupáku, na festivalech hudebních i gastronomických. Ale pokud vás honí mlsná a máte na ně chuť i doma, vyzkoušejte je podle tohoto receptu! :) 1 porce. 60 minut. maďarská.
Podobné recepty jako Langoše
S Klárou v kuchyni: Fazolky na smetaně
S Klárou v kuchyni: Fazolky na smetaně Zdroj: Klára Michalová. 10x. Kdysi to bývalo oblíbené jídlo, ale dnes je trochu pozapomenuté a to je opravdu škoda! Je to totiž dobrota – výrazná omáčka, křupavá zelenina, troška slaniny, která dotáhne chuť k dokonalosti a navrch napůl uvařené vajíčko – zkrátka
Podobné recepty jako S Klárou v kuchyni: Fazolky na smetaně
Slané bylinkové sušenky s parmazánem
Pokud je přepečete, parmazán zhořkne, po 10 minutách je proto pravidelně kontrolujte. Podle potřeby plechy v polovině pečení otočte. Sušenky nechte zchladnout na plechu. Stejným způsobem zpracujte druhou polovinu těsta. Vychladlé sušenky uchovávejte v uzavíratelné nádobě. Slané bylinkové sušenky s p
Podobné recepty jako Slané bylinkové sušenky s parmazánem