Šípková omáčka 2 recept
Lukáš Svítil
Šípková omáčka získala proslulost díky spisovateli Hrabalovi, ale svoje jméno si šípková omáčka a recept na ní vydobyla hlavně svojí skvělou chutí, kterou výborně doplňuje zvěřinu. Tento recept se hodí i ke sladkým jídlům.
Ingredience receptu
- 2 dkg másla
- 2 dkg hladké mouky
- 20 dkg šípkové marmelády
- 1/4 litru vody
- citronová kůra
- celá skořice
- 5 dkg krystalového cukru
Způsob přípravy
Z másla a mouky upražíme světlou jíšku. Přidáme šípkovou marmeládu, zalijeme vodou a dobře povaříme. Přidáme nastrouhanou citronovou kůru, kousek celé skořice, cukr a povaříme.
Podáváme na neplněné kynuté knedlíky.
Další recepty na Šípková omáčka 2.
Hledat podobné recepty na internetu jako Šípková omáčka 2