Šípková omáčka 2 recept

Lukáš Svítil

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření10 minPočet porcí4 porce

Šípková omáčka získala proslulost díky spisovateli Hrabalovi, ale svoje jméno si šípková omáčka a recept na ní vydobyla hlavně svojí skvělou chutí, kterou výborně doplňuje zvěřinu. Tento recept se hodí i ke sladkým jídlům.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 2 dkg másla
  • 2 dkg hladké mouky
  • 20 dkg šípkové marmelády
  • 1/4 litru vody
  • citronová kůra
  • celá skořice
  • 5 dkg krystalového cukru


Způsob přípravy

Z másla a mouky upražíme světlou jíšku. Přidáme šípkovou marmeládu, zalijeme vodou a dobře povaříme. Přidáme nastrouhanou citronovou kůru, kousek celé skořice, cukr a povaříme.

Podáváme na neplněné kynuté knedlíky.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Šípková omáčka 2 recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Šípková omáčka 2.
Nebo hledejte podobné podle části názvu Šípková omáčka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Šípková omáčka 2

Kde najít informace



×