Základní chleba z remosky recept
Základní chleba z remosky. Jak jednou ochutnáte domácí chléb, již nebudete chtít kupovaný. Jeho vůně se line všude kolem a spolu s domácí pomazánkou je to opravdu lahůdka. Zároveň pečení v remosce ušetří spoustu času i elektrické energie. 4,9 (19×) cathleen. 41 názorů.
Podobné recepty jako Základní chleba z remosky
Chléb z remosky recept
Vykynuté těsto propracujeme, uděláme velikou "bulku", kterou zploštíme na vysokou placku o průměru téměř 20 cm. Vložíme do remosky, vymazané tukem nebo vyložené pečícím papírem - pokud chceme, můžeme chlebík svrchu naříznout - a necháme znovu vykynout.
Podobné recepty jako Chléb z remosky
Chleba z remosky
Přidejte 1 lžíci cukru a 1 lžíci hladké mouky. Zamíchejte a nechte na teplém místě kvásek vzejít do husté pěny. Pokud hrnek přikryjete, kvásek rychleji vzejde, čemuž pomáhá i cukr. Voda by neměla být horká, jinak kvasinky usmrtí. Jak udělat kvásek z droždí
Podobné recepty jako Chleba z remosky
Domácí cibulový chléb
Dělám různé obměny: smažená cibulka do těsta, slunečnicová semínka, chia semínka, dýňová semínka, trošku pomleté škvarky a nebo s česnekem ... ;-) Uvařeno
Podobné recepty jako Domácí cibulový chléb
DOMÁCÍ CHLEBA V REMOSCE
Pracovní postup: Vytvořím kvásek z vlažné vod, cukru a rozdrobeného droždí. Nechám ho cca 20.minut kynout. Po vykynutí kvásku ho přidám do mísy, ve které mám všechny ostatní ingredience a vypracuji husté těsto, které nechám kynout, přikryté utěrkou, cca 1 hodinu.
Podobné recepty jako DOMÁCÍ CHLEBA V REMOSCE
Domácí chleba recept
Jak udělat kvásek z droždí. Z vykynutého těsta tvarujeme rukama, namočenýma ve studené vodě, dvě šišky. Položíme je na plech hodně posypaný moukou a necháme 20 minut kynout. Těsně před vložením do horké trouby potřeme šišky chleba peroutkou namočenou v octové vodě a prudce pečeme na 250 °C asi 5 min
Podobné recepty jako Domácí chleba
Domácí chléb s cibulkou
Pracovní postup: Nejdříve si nakrájíme na kostičky cibuli a osmažíme jí na oleji. Do pekárny nalijeme 300 ml vody, přidáme osmaženou cibulku i s olejem a navrch nasypeme smíchané obě mouky. Do jednoho rohu přidáme 2 lžičky soli, do druhého dvě lžičky cukru a doprostřed 2 lžičky sušeného droždí.
Podobné recepty jako Domácí chléb s cibulkou
Chleba fifty – fifty (z remosky) recept
Chleba fifty – fifty (z remosky) 4,5 (5×) cathleen. 9 názorů. 11. 11. 2017 17:22. cathleen. Tady může být vaše fotka :)
Podobné recepty jako Chleba fifty – fifty (z remosky)
Chléb z remosky recept
2. 2012 18:55 jirholu +8 dalších fotek Přidat fotku Suroviny 250 g vody lžička cukru 2 lžičky kmínu 1,5-2 rovné lžičky soli lžička octa 80 g žitné celozrnné mouky 80 g pšeničné celozrnné mouky 270 g hladké mouky 15-17 g droždí Těsto můžeme samozřejmě udělat i klasickým způsoem, bez pekárny :-) Naše
Podobné recepty jako Chléb z remosky
Chleba z remosky
Pak znovu promísíme, opět lehce zaprášíme moukou a necháme kynout ještě půl hodiny. Remosku necháme 10 minut předehřát, vyklopíme do ní těsto, posypeme zbytkem kmínu a pečeme 55 minut. Dřevěnou špejlí vyzkoušíme, zda se nám těsto nepřichytává, případně ještě pár minutek dopečeme. Hotový chleba vyklo
Podobné recepty jako Chleba z remosky
Žitný kváskový chleba z remosky recept
Smícháme kvásek a 100 g vody s celozrnnou žitnou moukou a zakryté necháme v teple 10-12 hodin kvasit. Do hotového rozkvasu vmícháme zbytek surovin, chvíli necháme odpočinout a těsto urovnáme do vymaštěné formy (měla jsem kulatou nerez krabičku). Necháme 2-2,5 hod nakynout a upečeme v remosce – asi 4
Podobné recepty jako Žitný kváskový chleba z remosky
Cibulový chléb recept
Cibulový chléb. Připravte si doma poctivý a dobrý chleba. Tenhle je navíc ovoněný osmaženou cibulkou, která mu dodá neobvyklou chuť. Příprava je velmi snadná a díky odloženému startu můžete mít teplý chleba hned k snídani. 4,8 (15×) toprecepty.cz. 22 názorů. 26.
Podobné recepty jako Cibulový chléb
Česnekový chleba se sýrem recept
Suroviny. 350 ml vody. 1-2 rozetřené stroužky česneku. 3 trojúhelníčky taveného sýra (z krabičky 8 trojúhelníků o váze 140 g) 1,5 lžičky soli. 60 g žitné chlebové mouky. 130 g pšeničné celozrnné mouky jemné. 370 g hladké mouky. 2 lžíce hustého žitného kvásku.
Podobné recepty jako Česnekový chleba se sýrem
Chleba z remosky bez lepku recept
Nejprve do mísy nalijeme 250 ml vlažné vody, do které přidáme 1 lžíci psyllia a xantan nebo guar gumu. Vymixujeme ponorným mixérem v jemnou kaši. V 50 ml tekutiny necháme vzejít kvásek. Do mísy s psylliem přidáme ostatní ingredience na přípravu těsta, včetně vzešlého kvásku. Vyhněteme hladké a jemné
Podobné recepty jako Chleba z remosky bez lepku
Česnekový chléb s cibulkou recept
Suroviny: voda, mouka hladká, mouka celozrnna pšeničná, mouka žitná chlebová, kmín celý, sůl, česnek sušený, droždí sušené, cibule sušená. Do formy nalijeme vodu, přidáme odvážené mouky, sůl, kmín, česnek, nakonec droždí.Program základní, velikost 1. Cibuli přidáme až po zaznění….
Podobné recepty jako Česnekový chléb s cibulkou
Cibulový celokváskový chleba recept
Chleba příjemně (ne razantně) voní osmaženou cibulkou, má křupavou kůrku a velice pružnou střídu, plnou větších ok a tečkovanou hnědými kousky cibule. Pokud někomu smažená cibulka nevoní, určitě ji vynechejte a do těsta přidejte jen lžíci oleje (popř. místo cibule na oleji osmahněte 2-3 krájené stro
Podobné recepty jako Cibulový celokváskový chleba
Světlý podmáslový chléb z remosky recept
Suroviny. 260 g vody. 100 g kysaného podmáslí. lžička cukru. 1-2 lžičky drceného kmínu. 50 g ovesných vloček. 120 g žitné chlebové mouky. 150 g pšeničné chlebové mouky. 220 g pizza mouka.
Podobné recepty jako Světlý podmáslový chléb z remosky
Cibulový chléb
1 lžička sušené droždí cibule 120 g žitná chlebová mouka Postup přípravy receptu 1 Do pekárny vložíme ingredience v uvedeném pořadí (kromě cibule). Zapneme program Základní (Basic, Normal apod.) pekárny Eta (Vega, Clatronic apod.).
Podobné recepty jako Cibulový chléb
Chléb z červené řepy s jarní cibulkou recept
25 g změklého másla 250 g vařené strouhané červené řepy 300 g hladké mouky 200 g celozrnné mouky 1/3 kostky čerstvého droždí 1 lžička soli slunečnicová semínka nebo dle chuti asi 3 lžíce nakrájené jarní cibulky 1-2 lžičky kmínu podle chuti Nutriční hodnoty Zobrazit více hodnot Hodnoty jsou přibližné
Podobné recepty jako Chléb z červené řepy s jarní cibulkou
Kořenový chléb s cibulkou recept
Necháme 5 minut a pak přisypeme smaženou cibulku i s olejem a jogurt. Zpracujeme těsto a necháme kynout asi 45 min. Vykynuté těsto lehce prohněteme, rozdělíme na dva díly, vytvarujeme z každého obdélník a zamotáme, jako když ho chceme vyždímat - viz foto. Přendáme na plech a necháme ještě cca 10 min
Podobné recepty jako Kořenový chléb s cibulkou
Staročeský domácí chléb
3.5. hodnotilo: 682. doba přípravy: 90 minut. obtížnost: snadné. 1 / 11. 11 fotografií. Nahrát fotku. Staročeský chléb byl po staletí základní potravinou, kterou musela zvládnout upéct každá dobrá hospodyňka. Základem byl samozřejmě kvásek a žitná nebo pšeničná mouka.
Podobné recepty jako Staročeský domácí chléb
Přístup odepřen
Domácí pečivo si rádi čas od času připravíme, nad jeho vůni totiž není. Nemusíte péct jen osvědčenou klasiku, za zkoušku rozhodně stojí i tento pikantní chléb s jarní cibulkou!
Podobné recepty jako Přístup odepřen
Opečené chleby s kečupem a cibulkou recept
Nakrájené krajíce chleba překrojíme na půlky, obalíme v rozšlehaných osolených vejcích a opékáme na oleji po obou stranách dozlatova. Opečené půlky chleba vyjmeme z oleje, pomažeme kečupem a posypeme nakrájenou cibulkou. Dobrou chuť.
Podobné recepty jako Opečené chleby s kečupem a cibulkou