Hříbková omáčka recept
Hříbková omáčka bude nejlepší ze samých hříbků. Ale klidně ji můžete uvařit i ze směsi čerstvě nasbíraných hub.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 300 g hub
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 100 ml sladké smetany
- 1 lžíce másla
- 100 ml vývaru
- sůl
- hladká mouka
- mletý černý pepř
- zelená petrželka
- rozmarýn
- olivový olej
Způsob přípravy
Ve vyšší pánvi na másle rozpuštěném ve lžící oleje krátce orestujeme na kousky nakrájené hříbky. Pak přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, utřený česnek, snítku rozmarýnu a vše společně za stálého míchání osmažíme.
Přilijeme trochu vývaru a podusíme houby do měkka. Nyní přidáme sůl, pepř, smetanu rozmíchanou s trochou mouky, a ještě krátce povaříme do zhoustnutí. Nakonec přidáme lžíci nasekané zelené petrželky a už jen promícháme.
Omáčku můžeme podávat s vařeným masem a přílohou může být rýže, vařené brambory, těstoviny nebo třeba houskové knedlíky.