Sdílet:

Hříbková omáčka recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí4 porce

Hříbková omáčka bude nejlepší ze samých hříbků. Ale klidně ji můžete uvařit i ze směsi čerstvě nasbíraných hub.
(celý recept)

Hříbková omáčka bude nejlepší ze samých hříbků. Ale klidně ji můžete uvařit i ze směsi čerstvě nasbíraných hub....

Ingredience receptu

  • 300 g hub
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 100 ml sladké smetany
  • 1 lžíce másla
  • 100 ml vývaru
  • sůl
  • hladká mouka
  • mletý černý pepř
  • zelená petrželka
  • rozmarýn
  • olivový olej


Způsob přípravy

Ve vyšší pánvi na másle rozpuštěném ve lžící oleje krátce orestujeme na kousky nakrájené hříbky. Pak přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, utřený česnek, snítku rozmarýnu a vše společně za stálého míchání osmažíme.

Přilijeme trochu vývaru a podusíme houby do měkka. Nyní přidáme sůl, pepř, smetanu rozmíchanou s trochou mouky, a ještě krátce povaříme do zhoustnutí. Nakonec přidáme lžíci nasekané zelené petrželky a už jen promícháme.

Omáčku můžeme podávat s vařeným masem a přílohou může být rýže, vařené brambory, těstoviny nebo třeba houskové knedlíky.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Hříbková omáčka recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Hříbková omáčka.
Nebo hledejte podobné podle části názvu hříbková omáčka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Hříbková omáčka


×