Pečený divočák recept
Divočina chutná výborně s kořenovou zeleninou, a proto ani v tomto receptu nesmí chybět. Pečený divočák se vám bude rozpadat na talíři. Důležité je použít kvalitní suroviny a dát si záležet na přípravě. 4,8 (13×) Zdenka +++. 9 názorů. 190 min.
Podobné recepty jako Pečený divočák
Divočák s rozmarýnem recept
Nakrájené podáváme s bramborovým knedlíkem a červeným zelím. Poznámka autora receptu Osobně bych doporučil i hovězí či telecí z důvodu těžkého schánění masa z divočáka z důvěrohodného zdroje.
Podobné recepty jako Divočák s rozmarýnem
Divočák na pivě a zelí
Divočák na pivě a zelí - recept: Na sádle orestujeme na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli a divoké koření v plátěném pytlíčku.Přidáme na malé nudličky nakrájené a.
Podobné recepty jako Divočák na pivě a zelí
Bok z divočáka dle hajného ze „Šlajfu“ recept
Postup přípravy. Bok naříznu zespoda podél žeber. Ze zhora udělám do povrchu několik zářezů do kříže pro lepší prostup tepla do masa. Do pekáče vsypu na sádlo nahrubo nakrájenou cibuli a česnek. Na to položím nasolený medem potřený bok kostmi vzhůru. Zasypu kmínem, cibulí a česnekem a přidám koření
Podobné recepty jako Bok z divočáka dle hajného ze „Šlajfu“
Divočák na zelenině s pikantní rybízovou omáčkou Recepty ...
1 ks celer mrkev petržel slanina 500 g maso z divočáka omáčka rybízová marmeláda citron pomeranč zázvor citronová kůra sušená Postup přípravy receptu 1 Maso osolíme, opepříme dáme do pekáče, podlijeme 1/2 červeného vína, poklademe plátky celere, mrkve, petržele a slaniny. Upečeme. 2
Podobné recepty jako Divočák na zelenině s pikantní rybízovou omáčkou Recepty ...
Flíčky se zelím recept
Hlávku zelí nakrájíme nebo nastrouháme na nudličky, cibuli pokrájíme na jemno, osmahneme ji na sádle, přidáme zelí, masox, pepř a kmín, trochu přisolíme a dusíme. Občas zamícháme. Když se vydusí šťáva ze zelí, podlijeme trochou vody a dusíme až do měkka, nakonec necháme mírně osmahnout. Uvaření flíč
Podobné recepty jako Flíčky se zelím
Flíčky se zelím
Postup přípravy receptu. 1. Na jemno nastrouhané zelí prosolíme a necháme asi 1 hodinu vypotit. Nakrájenou cibuli osmažíme na sádle do zlatova, přidáme zelí, přibližně lžičku drceného kmínu a za občasného promíchání dusíme zelí do měkka. 2. Uvařené flíčky smícháme se zelím a případně dochutíme solí
Podobné recepty jako Flíčky se zelím
Guláš z divočáka (kančí guláš)
Až se maso zatáhne a rozvoní, přihodíme protlak a hořčici. Pořádně promícháme a necháme malinko prosmažit. Přilijeme pivo a chvilku povaříme a trošku zredukujeme. Poté zalijeme vývarem a vaříme 25-30 minut v tlakáči (v hrnci cca 1,5 hodiny). Záleží na velikosti kousků masa. Ve finále zahustíme jíško
Podobné recepty jako Guláš z divočáka (kančí guláš)
Divočák v rybízovinné omáčce s knedlíkem recept
Na oleji opražíme cibuli, přidame maso a necháme pořádně orestovat, až pustí štávu. Přidáme dvě lžíce koření a malinko podlijeme domácim vývarem, necháme dusit a po chvilce přidáme džem a promícháme. Podusíme a zahustíme moukou s vodou. Asi po 10 minutách nalijeme víno a necháme přejít varem.
Podobné recepty jako Divočák v rybízovinné omáčce s knedlíkem
Divočák na kmíně a česneku s fazolkami na česneku a ...
4 stroužky česneku 2 lžíce olivového oleje 2 stroužky sekaného česneku 400 g mražených zelených fazolek sůl lžíce čerstvého tymiánu nebo lžička sušeného lžíce tmavé sójové omáčky lžíce medu Naše kuchařky právě v prodeji Do obchodu Nutriční hodnoty Zobrazit více hodnot Hodnoty jsou přibližné Více o h
Podobné recepty jako Divočák na kmíně a česneku s fazolkami na česneku a ...
Kančí se šípkovou omáčkou recept
Nakládání zvěřiny. Maso odložíme stranou a na tuku opečeme nakrájenou zeleninu a koření. Vrátíme maso, podlijeme vínem a čajem, přidáme 1 lžíci šípkového džemu, přikryjeme a pečeme v troubě doměkka. Během pečení, je-li potřeba, podléváme vývarem nebo vodou.
Podobné recepty jako Kančí se šípkovou omáčkou
Divočák na víně dle hajného ze „Šlajfu“ recept
Po 5 min. vložím do směsi koření zabalené v plátýnku nebo v čajovém vajíčku a zaliji vínem. Když začne víno vařit přiliji vývar, přivedu vše znovu do mírného varu na cca 1,5 hod. Pak do omáčky vpravím smíchanou smetanu, rajčatové pyré a hladkou mouku. Za stálého míchání nechám provařit.
Podobné recepty jako Divočák na víně dle hajného ze „Šlajfu“
Kančí se šípkovou omáčkou
Vložte všechno koření včetně tymiánu, přiklopte a duste na mírném ohni doměkka. Občas maso obraťte. Když je maso měkké, vyjměte ho (přikryjte, aby neoschlo a uchovávejte v teple ) a dodělejte omáčku. Zbavte se koření a základ propasírujte nebo rozmixujte dohladka.
Podobné recepty jako Kančí se šípkovou omáčkou
Kančí řízky recept
God Save The Queen a naše krásná, štráfkovaná selátka! Obávám se, že masa z divočáků bude hafo... Jitka: "kanec a divočák" To, že někde na jídelníčku měli kančí maso, ještě neznamená že bylo z divočáka a že nepodávali maso ze samce vepře domácího. Hospodský sice mlžil, ale nelhal...
Podobné recepty jako Kančí řízky
Křupavá polenta s divočákem a zeleninou
Postup přípravy. Zeleninu nakrájejte na menší kousky, osolte ji a orestujte na lžíci oleje. Přidejte na kousky nakrájené maso (cca 4 × 4 cm) a restujte vše dohromady. Přisypte všechno koření mimo soli. Přilijte červené víno a až se odpaří, podlijte maso částí vývaru.
Podobné recepty jako Křupavá polenta s divočákem a zeleninou
Vepřové kotlety s meruňkami, červeným zelím a sýrem s ...
Pečte, dokud vám teploměr vložený doprostřed kotlety neukáže teplotu 63 ºC a dokud zelí nezměkne „na skus“. Bude to trvat asi 35–40 minut. Na posledních 5 minut pečení posypejte zelí a meruňky sýrem s modrou plísní. Poté nechte pokrm chvilku odpočívat a následně podávejte.
Podobné recepty jako Vepřové kotlety s meruňkami, červeným zelím a sýrem s ...
Staročeské vepřové žebírko s plněným jablkem a bramborovou ...
1 vejce do těsta 1 vejce na potření 80 g hrubé mouky 80 g hrubé krupice (nebo dětské krupičky) 1 zarovnaná lžíce Solamylu 60 g jemně nastrouhané mrkve čerstvá nať petrželky Maso: 4 hrubší vepřové kotlety s kostí (pro milovníky kuřecího masa 4 stehna) sůl mletý pepř 10-15 g hladké mouky 500 g kysanéh
Podobné recepty jako Staročeské vepřové žebírko s plněným jablkem a bramborovou ...
Závitky se zelím recept
Postup přípravy. Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí, na něj dáme plátky anglické slaniny, podušené kyselé zelí, klobásu a smotáme do závitků. Jak krájet maso na motýlka. Uděláme si cibulový základ a na něm orestujeme z každé strany závitky, přidáme rajský protlak, zalijeme vodou a d
Podobné recepty jako Závitky se zelím
Výpečky recept
Maso dáme do pekáče, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením a sladkou paprikou, podlijeme trochou vody, přiklopíme pokličkou. Pečeme při 200 °C doměkka. V průběhu pečení maso občas promícháme. Zelí dáme do kastrolu, posypeme ho kmínem a zalijeme vodou tak, aby bylo ponořené. Vaříme asi 20 mi
Podobné recepty jako Výpečky
Zapečené fleky se zelím Vladimíra Dvořáka
Mezitím nakrájejte zelí nahrubo, cibuli a česnek na tenké plátky, slaninu na kostičky. V pánvi restujte slaninu, jakmile vypeče trochu tuku, přisypte cibuli a česnek, opékejte doměkka a vsypte zelí. Restujte dalších 5 minut, až trochu změkne. Zelí promíchejte s fleky, osolte, opepřete a rozprostřete
Podobné recepty jako Zapečené fleky se zelím Vladimíra Dvořáka
Kanec se šípkovou omáčkou recept
1 cibule 2 mrkve (nebo 1 větší) 1 petržel 1 citron 1 lžíce šípkového džemu sůl pepř olej celý pepř nové koření bobkový list hřebíček (do sítka) cca 750 ml vody Na zahuštění: cca 50 g perníku na strouhání světlá máslová jíška Na dochucení: šťáva z 1/2 citronu šípkový džem (cca 300 g) koření na divoči
Podobné recepty jako Kanec se šípkovou omáčkou
Krkonošské kuře plněné červeným zelím
V pánvi rozehřejte 2 lžíce másla, vsypte uzené maso a opékejte ho dokřupava. Přidejte zelí a restujte ještě 5 minut. Odstavte a nechte vychladnout. Troubu předehřejte na 200 °C. Kuře omyjte, osolte zevnitř i vně a položte na prkénko.
Podobné recepty jako Krkonošské kuře plněné červeným zelím
Dušené červené zelí s ciderem a jablky
Ve velké pánvi rozehřejte olej a na mírném opékejte cibuli asi 3 minuty, aby změkla. Do pánve přidejte červené zelí, pomerančovou kůru i šťávu, směs koření, hnědý cukr a cider. Přikryté pokličkou vařte 20 minut na mírném ohni a tak dvakrát během vaření promíchejte.
Podobné recepty jako Dušené červené zelí s ciderem a jablky