Domácí hruškový koláč bez mléka recept

Dana F.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí8 porcí

Tento koláč si může dát i ten, kdo má potíže s trávením kravského mléka. V receptu jsou totiž použita výhradně rostlinná mléka. Přesto si ve výsledku pochutnáte na dokonalém spojení zralých podzimních hrušek a pudinku z mandlové smetany s vanilkovým cukrem.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • Těsto:
  • 100 g kokosového tuku,
  • 200 g celozrnné mouky,
  • 50 g mletých ořechů,
  • 8 lžic vlažné vody,
  • špetka soli.
  • Náplň:
  • 5 zralých hrušek,
  • 400 ml mandlové smetany,
  • 1lžíce medu,
  • 2 lžíce skořicového cukru,
  • 30 g kukuřičného škrbu,
  • hrst nasekaných ořechů


Způsob přípravy

Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Mouku prosejeme a tuk necháme povolit na pokojovou teplotu. Připravíme větší mísu a smícháme v ní mleté ořechy s moukou a prohněteme je s tukem. Postupně přidáváme vlažnou vodu a špetku soli. Vypracujeme těsto a zabalené jej dáme vychladit do ledničky.

Hrušky oloupeme a nakrájíme na širší plátky.

Kulatou dortovou formu vymažeme a posypeme moukou. Těsto vyndáme z lednice, vyválíme z něj kulatý plát a vložíme do formy. Hrušky vyskládáme na těsto do formy.

V další míse smícháme smetanu se skořicovým cukrem a medem. Postupně přidáváme škrob a vmícháváme metličkou. Směsí přelijeme hrušky v dortové formě.

Dáme péct na půl hodiny a těsně před koncem posypeme nasekanými ořechy. Dopečeme dokud ořechy nezezlátnou.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Domácí hruškový koláč bez mléka recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu domácí hruškový koláč bez mléka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Domácí hruškový koláč bez mléka

Kde najít informace



×