Sirup z jeřabiny recept
Omyté jeřabiny rozemeleme, nebo rozmixujeme a dáme do kastrolu. 10 minut povaříme,přecedíme přes plátýnko. Přidáme cukr a znovu 10 minut povaříme. Při vaření sbíráme pěnu. Na 1 litr šťávy dáme 900 gr cukru. Poznámka autora receptu Já pro jistotu dávám sirup horký do zavařovacích sklenic a otočím dne
Podobné recepty jako Sirup z jeřabiny
Rybízový sirup recept
U černého rybízu dáme na 1 litr šťávy kyseliny citronové ještě méně a až po přidání cukru. Zahřejeme na 85 °C, občas promícháme, průběžně sbíráme pěnu. Horký sirup ihned plníme do čistých a předehřátých lahví se šroubovým uzávěrem.
Podobné recepty jako Rybízový sirup
Šťáva z černého rybízu
Postup přípravy receptu. 1. Bobulky černého rybízu vaříme s omytými listy ve 3 l vody 20 minut. Přecedíme přes látku, přidáme do šťávy cukr, kyselinu citronovou a vaříme 20 minut. Horkou šťávu slijeme do lahví, uzavřeme a odložíme.
Podobné recepty jako Šťáva z černého rybízu
Domácí šťáva z černého rybízu dělaná za studena
Do nádoby dáme rybíz, zalijeme litrem vody, přidáme kys. citronovou a necháme den ustát. druhý den zcedíme přes plátýnko (utěrku) a přidáme cukr (někdo dává víc cukru, já radši o dost míň). rozmícháme a necháme do dalšího dne ustát. v lednici vydrží dlouho. pokud byste chtěli větší množství uchovat
Podobné recepty jako Domácí šťáva z černého rybízu dělaná za studena
Nevařená rybízová šťáva
1 Červený rybíz prolisujeme a odměříme množství šťávy. Na 1,5 l šťávy přidáme 2,1 l vody a kyselinu benzoovou a necháme přes noc stát. Potom přecedíme přes utěrku. Znovu odměříme šťávu a na 1 l šťávy přidáme 900 g cukru. Necháme stát, dokud se všechen cukr nerozpustí, přičemž občas promícháme. Potom
Podobné recepty jako Nevařená rybízová šťáva
Šťáva z černého bezu recept
Postup přípravy. Omyté bezové květy dáme do lahve, přidáme jeden dobře omytý citron, který nakrájíme na kolečka a zalijeme převařenou zchladlou vodou. Toto vše necháme do druhého dne macerovat. Potom vše přecedíme, přidáme 1 kg třtinového cukru a necháme vařit na mírném ohni, jen lehce probublávat,
Podobné recepty jako Šťáva z černého bezu
Sirup z černých jeřabin
Jeřabiny rozsekáme robotem nebo se dají i pomlít na masovém strojku. Vymačkáme šťávu přes řídké plátno a do šťávy přilijeme horkou vodu a přidáme kyselinu citronovou. Na 1 kg šťávy dáme 1 kg cukru. Přivedeme k varu. Chvíli povaříme, pak plníme do lahví.
Podobné recepty jako Sirup z černých jeřabin
Šťáva z černého rybízu
Pracovní postup: rybízy opláchneme, odstopkujeme a z části rozmixujeme. Směs dáme do větší nádoby a přelijeme horkou vodou. Přidáme kyselinu citronovou, promícháme a necháme stát do druhého dne. Potom přecedíme a přidáme cukr - na 1l čisté šťávy 1kg cukru. Občas promícháme, dokud se cukr nerozpustí
Podobné recepty jako Šťáva z černého rybízu
Šťáva z černého rybízu II.
Šťáva z černého rybízu II. - recept: Do 3 litrové sklenice nasypeme vrstvu cukru, přidáváme rybíz a prosypáváme jej cukrem, až rybíz spotřebujeme. Zbylý cukr nasypeme ve vrstvě opět.
Podobné recepty jako Šťáva z černého rybízu II.
Šťáva z plodů černého bezu, pařená recept
Šťávu lze použít k přípravě čaje - šťáva se zalije horkou vodou, nebo jen tak voda se šťávou a nebo jen tak po štamprdličce! A kapička rumíčku nevadí, alkohol léčivou sílu bezinek násobí. Tak hodně zdraví. Uvařeno Přidat do oblíbených (15x)
Podobné recepty jako Šťáva z plodů černého bezu, pařená
Griotka z černých jeřabin
Postup přípravy receptu. 1. Jeřabiny přelejeme litrem vařící vody a necháme 4-5 dnů v chladu, pak lehce promačkáme a přecedíme. Přidáme 400 g cukru a povaříme. Necháme vychladnout, zalijeme rumem a mandlovou trestí.
Podobné recepty jako Griotka z černých jeřabin
Rybízová šťáva za studena
1. 1den: 1 kg omytého rybízu přelijeme 1 litrem horké vody, přidá se lžička kyseliny citrónové, lehce promíchat a nechá se 1 den louhovat. 2. 2den: Scedíme, nejlépe přes hadřík, nebo jemné sítko, nechá se odkapat, nesmí se pasírovat, šťáva by nebyla čirá a dužina z rybízu by se v ní kazila.
Podobné recepty jako Rybízová šťáva za studena
Syrová rybízová šťáva recept
Dělám stejně, většinou z černého rybízu. Rybíz nelisuju, jen rozmačkám a zalívám horkou vodou. Šťáva je dobrá.
Podobné recepty jako Syrová rybízová šťáva
Rybízová šťáva recept
Uvaříme v hrnci rybíz a necháme vystydnout (můžeme dát místo toho do odšťavňovače na rybíz). Přecedíme přes síto, přidáme vodu, cukr a led. Podáváme vychlazené z lednice. Poznámka autorky receptu Lze udělat i z černého rybízu. Uvařeno Přidat do oblíbených (19×) Přidat poznámku Nahlásit chybu v recep
Podobné recepty jako Rybízová šťáva
Šťáva z malin, jahod apod.
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…. Šťáva z malin, jahod apod. - recept: Štávu zahřejeme na 85 °C (rychle) přidáme cukr a kyselinu, necháme rozpustit. Nevaříme! Plníme do lahví, pevně uzavřeme a skladujeme ve vodorovné.
Podobné recepty jako Šťáva z malin, jahod apod.
Šťáva z černého bezu fotografie 8
LENULKA611. Šťáva z černého bezu - připraveno v láhvi. LENULKA611. Šťáva z černého bezu. LENULKA611. Šťáva z černého bezu - citrony na vylisování. LENULKA611. LENULKA611.
Podobné recepty jako Šťáva z černého bezu fotografie 8
Černé jeřabiny aronie na způsob brusinek recept
Suroviny: jeřabiny, cukr, cukr vanilkový, skořice mletá, koření hřebíček, rum, pektogel, kyselina citronová. Plody aronie jsou jedním z nejbohatších přírodních zdrojů vitamínů a zdraví prospěšných látek, které posilují naší imunitu, Jeho svíravě trpké….
Podobné recepty jako Černé jeřabiny aronie na způsob brusinek
Sirup z černého rybízu recept
Sirup z černého rybízu - TopRecepty.cz. Přejít na vyhledávání. Mohlo by se vám líbit. Nekynuté svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní. Svatomartinské rohlíčky z tvarohového těsta. Svatomartinské rohlíčky. Moučník s pudinkem a zakysanou smetanou. Recepty pro začátečníky. Přejít na vyhledávání.
Podobné recepty jako Sirup z černého rybízu
Džem z jeřabin recept
Opláchnuté a okapané jeřabiny vložíme do pekáče, promícháme s cukrem, vložíme do předehřáté trouby (180-200°C) a pečeme asi hodinu, občas promícháme. Před koncem pečení džem lehce poprášíme skořicí. Horký džem plníme do sklenic a na chvíli obrátíme dnem vzhůru. Poznámka autorky receptu
Podobné recepty jako Džem z jeřabin
Šťávička za studena dělaná recept
Suroviny. Porce: to záleží....... 3 litry jakéhokoliv rybízu (můžou být i maliny) 2 litry vody (normální studené,kohoutkové) 50 g kyseliny citronové. 1-1,5 g kyseliny sorbové (na litr hotového produktu) 2,5 kg cukru krystal (nebo pískového cukru)
Podobné recepty jako Šťávička za studena dělaná
Likér z černých jeřabin recept
Postup přípravy. 1 litr opláchnutých jeřabin přelijeme 1 litrem vařící vody a necháme je 4-5 dní v chladu. Pak je trochu promačkáme a přecedíme. Do šťávy přidáme 40 dkg cukru a krátce povaříme. Do vychladlého přilijeme rum a mandlovou tresť.
Podobné recepty jako Likér z černých jeřabin
Štáva z řapíkatého celeru, mrkve, ředkve a červené řepy recept ...
Čerstvá šťáva z této zeleniny výborně pomáhá při vylučování jedovatých látek z těla a při čištění ledvin, upravuje i metabolismus. Řapíkatý celer můžeme chroupat jako pamlsek jen tak. Každodenní pití šťávy z řapíkatého celeru se doporučuje lidem s nadváhou a diabetikům. Uvařeno Přidat do oblíbených
Podobné recepty jako Štáva z řapíkatého celeru, mrkve, ředkve a červené řepy ...
Tequila Sunrise – recept na koktejl, který vnese slunce do sklenice ...
Původní koktejl Tequila Sunrise vznikl kolem roku 1930 a obsahoval kromě tequily crème de cassis (sladký likér z černého rybízu), šťávu z limety a sodovku.
Podobné recepty jako Tequila Sunrise – na koktejl, který vnese slunce do sklenice ...