Zelenina pečená v troubě recept
Zelenina pečená v troubě i s bramborami a žampiony je příloha k masům, ale i samostatné hlavní jídlo. Navíc k vaření v tomto případě nepotřebujeme téměř žádné nádobí.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1/2 květáku
- 1/2 brokolice
- 6 brambor
- 3 žampiony
- 1 mladá cuketa
- 1 žlutá paprika
- 1 zelená paprika
- 1 červená paprika
- 1 bílá cibule
- 1 lžíce sojové omáčky
- 50 ml olivového oleje
- mletý černý pepř
- mletá kurkuma
- sůl
- zelená pažitka
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Brambory důkladně omyjeme a nakrájíme na osminky. Žampiony nakrájíme na plátky. Všechnu zeleninu okrájíme, očistíme, případně zbavíme semen a nakrájíme na menší kousky.
Sůl, pepř, kurkumu, sojovou omáčku a olivový olej rozmícháme ve velké míse. Zeleninu s brambory a houbami do ní postupně sypeme a promícháme, aby se všechno obalilo v marinádě.
Na plechu vyloženém pečícím papírem připravenou zeleninu rozložíme do nepříliš vysoké vrstvy a v předehřáté troubě upečeme do měkka.
Každou porci horké pečené zeleniny posypeme nakrájenou pažitkou.