Řecká musaka recept
Tradiční balkánská musaka je to pravé ořechové. Vynikající pokrm z mletého masa, lilku, rajčat, brambor a bešamelové omáčky připomíná italské lasagne, ale je snadněji stravitelný pro vaše zažívání. 4,9 (13×) chute-sveta.cz. 7 názorů.
Podobné recepty jako Řecká musaka
Řecká musaka
Vaříme je asi 2 minuty v mírně osolené vodě s kapkou oleje. Pak je scedíme a osušíme. Rozehřejeme si 1 dl oleje a na něm lilky lehce osmažíme. Na zbytku oleje osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Pak přidáme mleté maso a společně smažíme, dokud maso nezměkne.
Podobné recepty jako Řecká musaka
Řecká musaka
Nejlepší sekaná na světě…. Rychlá bábovka. Řecká musaka - recept: Lilky oloupeme a nakrájíme na pláty, tyto osolíme, obalíme v hladké mouce a na oleji osmažíme. Rajčata oloupeme a nakrájíme na kolečka.Do vymaštěné.
Podobné recepty jako Řecká musaka
Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.
Řecká musaka je výtečným jídlem středomořského venkova, které si můžete snadno připravit i doma. Inspirujte se skvělým receptem časopisu F.O.O.D. a pochutnejte si na tomto masitém pokrmu ještě dnes. Suroviny 4 porce 800 g brambory typ B 2 ks lilek velký 1 ks cibule 3 stroužek česnek olivový olej 750
Podobné recepty jako Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.
Musaka recept
Suroviny: lilek, brambory, cuketa, rajče, maso mleté, cibule, kečup sladký, česnek, sůl, pepř černý, koření oregáno, bazalka čerstvá, tymián, mouka hladká, máslo, mléko, smetana, sýr, ořech muškátový, pepř bílý. Lilky nakrájíme na plátky 1,5 cm široké. Lehce posolíme, aby z nich vytekla tekutina.
Podobné recepty jako Musaka
Musaka z Řecka
Z mouky a másla si uděláme jíšku, přilijeme do ní mléko, povaříme a dáme vychladnout. Pak vmícháme jogurt, vejce a sýr. Osolíme a opepříme. Formu vymažeme olejem a vysypeme strouhankou. Naplníme ji masem, překryjeme plátky brambor, lilku a zalijeme omáčkou. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 50
Podobné recepty jako Musaka z Řecka
Musaka III.
Postup přípravy receptu. 1. Lilek a brambory nakrájíme na plátky a předsmažíme na oleji. 2. Mleté maso zpěníme na nasekané cibulce, dochutíme solí, pepřem a oreganem. Přidáme petrželku a muškátový oříšek. Dobře promícháme a trochu předsmažíme.
Podobné recepty jako Musaka III.
Musaka
1 Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kostky (asi 2cm), cibuli nakrájíme na proužky a rajčata z plechovky na malé kousíčky. Rozpálíme tuk na pánvi, na kterou vhodíme hrstku rýže, cibuli a mleté maso, vše posolíme, popepříme. Smažíme asi 5 minut za stálého míchání. 2 Do pečící mísy nasypeme nakrá
Podobné recepty jako Musaka
Musaka z lilku Balkán
Bramborové vdolky se…. Nejlepší sekaná na světě…. Musaka z lilku - Balkán - recept: Musaka I.: Lilky nakrájíme na tenké podélné plátky, osolíme a necháme cca 30 minut vypotit. Potom je opláchneme studenou vodou a dobře osušíme.Cibuli.
Podobné recepty jako Musaka z lilku Balkán
Fava – řecká pomazánka ze žlutého hrachu
Suroviny. hrách (žlutý půlený ) 250 g. červená cibule (nakrájená) 1/2 ks. česnek (nadrcený) 2 stroužky. olivový olej 2 lžíce. tymián (lístky z čerstvého ) 2 snítky. bobkový list 1 ks. voda (nebo zeleninový vývar) cca 1 litr. citronová šťáva 2 lžíce.
Podobné recepty jako Fava – řecká pomazánka ze žlutého hrachu
Zeleninová musaka recept
Brambory uvaříme do poloměkka, oloupeme a nakrájíme na plátky. Rajčata nakrájíme také na plátky. Sýr nastrouháme nahrubo. Do vymazané zapékací misky dáme vrstvu brambor, mírně osolíme, opepříme, na ně přijdou plátky lilku, taky okořeníme, poklademe rajčaty, na ně položíme lístky bazalky, posypeme sý
Podobné recepty jako Zeleninová musaka
Musaka z cuket
1. Cuketky nakrájíme na kostičky nebo kolečka dle libosti a polovinu dáme na pekáč. Osmažíme cibulku, přidáme mleté maso a opékáme, než se vydusí na tuk. Poté okořeníme, dodáme rajčátka a rozprostřeme na cukety. Další půlkou cuket rovnoměrně přikryjeme maso, podlejeme vodou a dáme péct zhruba na 45
Podobné recepty jako Musaka z cuket
Musaka se špenátem
1 Ze špenátu odstraníme řapíky a listy hrubě pokrájíme. V hrnci mírně podlejeme vodou a udusíme. Cibuli očistíme, jemně pokrájíme, osmažíme na oleji a zaprášíme moukou. Špenát doplníme 100ml mléka, zahustíme cibulovou jíškou a osolíme. Zvlášť uvaříme v osolené vodě těstoviny (lépe z celoznné mouky),
Podobné recepty jako Musaka se špenátem
Řecká vegetariánská moussaka po australsku
Postup přípravy receptu. 1. Den předem zvlášť namočíme cizrnu i čočku. (Není to nutné, ale urychlí se tak čas vaření luštěnin). Do hrnce dáme 2 kostky zeleninového bujónu, 2 bobkové listy a cizrnu. Vaříme asi 1-2 hodiny, až když je cizrna částečně měkká, přidáme čočku.
Podobné recepty jako Řecká vegetariánská moussaka po australsku
Musaka od Moldavana recept
Lilky si nakrájíme na plátky, rozložíme na kuchyňské papírové utěrky, osolíme a necháme cca 20 minut "vypotit". Vodu setřeme a pak plátky osmažíme na rozpáleném oleji do tmavě hněda. Lilky hodně nasáknou olejem, proto je ještě po usmažení vymačkávám ubrousky, správně by se to dělat nemělo, ale v tom
Podobné recepty jako Musaka od Moldavana
Bramborová musaka recept
Bramborová musaka. Musaka je pokrm svým původem z oblasti Balkánu nebo Blízkého východu. U nás však také už zdomácněla. V originále je s lilkem a další zeleninou. Lilek je zde nahrazen bramborami, které jsou proložené mletým masem a zapečené se sýrem. 4,9 (20×) Bibinka. 30 názorů. 90 min.
Podobné recepty jako Bramborová musaka
Cuketová musaka
1 hrst petrželová nať 3 lžíce rostlinný olej 1 špetka sůl 1 špetka pepř mletý 170 ml mléko 170 ml smetana 3 ks vejce 100 g sýr 3 lžíce máslo
Podobné recepty jako Cuketová musaka
Bulharská musaka
Mleté maso osmažíme s nakrájenou cibulí, rajským protlakem a sladkou paprikou, polijeme vývarem, ponecháme 10-15 minut, pak osolíme, opepříme, přidáme petržel může být i čubrica a nakrájená rajčata. Brambory nakrájené na plátky napolo usmažíme. Do mísy dáme střídavě vrstvy brambor a mletého masa, na
Podobné recepty jako Bulharská musaka
Řecká musaka fotografie 3
Řecká musaka. chute-sveta.cz. Moanka. 2 z 2. Fotografie k receptu Řecká musaka.
Podobné recepty jako Řecká musaka fotografie 3
Spanakoriso – řecká rýže se špenátem
Spanakoriso – řecká rýže se špenátem. Zdravé, chutné a vydatné jídlo, jehož příprava nezabere déle než 40 minut, to je spanakorizo. V Řecku je velmi oblíbené a servíruje se jako hlavní chod, ale i jako příloha. Jí se samotné nebo s chlebem. Nejlepší na jeho přípravu je čerstvý špenát.
Podobné recepty jako Spanakoriso – řecká rýže se špenátem
Musaka s houbami a mletým masem recept
Houby, lilek a cibuli nakrájíme na menší kostičky. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a necháme zesklovatět cibuli a pak na ní krátce podusíme houby. Nakonec přimícháme maso, osolíme, opepříme, přidáme tymián ,rozmarýn, šalvěj, ml. papriku, rajčatový protlak a dva prolisované česneky.
Podobné recepty jako Musaka s houbami a mletým masem
Musaka z lilku Balkán
Musaka I.: Lilky nakrájíme na tenké podélné plátky, osolíme a necháme cca 30 minut vypotit. Potom je opláchneme studenou vodou a dobře osušíme. 2. Cibuli nakrájíme na drobno, osmažíme na pánvi, přidáme mleté maso. Když je maso osmažené, přidáme spařená oloupaná rajčata nakrájená na kostičky, podusím
Podobné recepty jako Musaka z lilku Balkán