Celerový krém s restovanými žampiony recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí4 porce

Celerový krém s restovanými žampiony je sváteční jemná a voňavá polévka. Zkuste ji a pochutnáte si.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 zeleninového vývaru
  • 1/4 celeru
  • 2 větší brambory
  • 1 petržel
  • 2 lžíce másla
  • 200 ml smetany
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • sušený česnek
  • zelená petrželka


Způsob přípravy

Celer očistíme a nakrájíme na menší plátky. Rozložíme je na plech vyložený pečícím papírem, okořeníme pepřem, solí a sušeným česnekem. Plech vložíme do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečeme asi 15 až 20 minut.

Mezitím oloupeme brambory a petržel, nakrájíme na kostičky a na lžíci másla zeleninu dozlatova orestujeme. Přidáme zeleninový vývar, upečený celer, přivedeme k varu a vaříme do změknutí zeleniny (20 až 35 minut).

Pak odstavíme hrnec s polévkou z plotny, tyčovým mixérem zeleninu rozmixujeme, přidáme smetanu a prohřejeme. Podle chuti polévku okořeníme solí a pepřem, je-li třeba.

Na pánvi na másle orestujeme na tenké plátky nakrájené žampiony a přidáme ke každé porci polévky. Nakonec polévku ozdobíme nadrobno nasekanou zelenou petrželkou.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Celerový krém s restovanými žampiony recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu celerový krém restovanými žampiony .
Hledat podobné recepty na internetu jako Celerový krém s restovanými žampiony

Kde najít informace



×