Celerový krém s restovanými žampiony recept
Celerový krém s restovanými žampiony je sváteční jemná a voňavá polévka. Zkuste ji a pochutnáte si.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 zeleninového vývaru
- 1/4 celeru
- 2 větší brambory
- 1 petržel
- 2 lžíce másla
- 200 ml smetany
- sůl
- mletý černý pepř
- sušený česnek
- zelená petrželka
Způsob přípravy
Celer očistíme a nakrájíme na menší plátky. Rozložíme je na plech vyložený pečícím papírem, okořeníme pepřem, solí a sušeným česnekem. Plech vložíme do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečeme asi 15 až 20 minut.
Mezitím oloupeme brambory a petržel, nakrájíme na kostičky a na lžíci másla zeleninu dozlatova orestujeme. Přidáme zeleninový vývar, upečený celer, přivedeme k varu a vaříme do změknutí zeleniny (20 až 35 minut).
Pak odstavíme hrnec s polévkou z plotny, tyčovým mixérem zeleninu rozmixujeme, přidáme smetanu a prohřejeme. Podle chuti polévku okořeníme solí a pepřem, je-li třeba.
Na pánvi na másle orestujeme na tenké plátky nakrájené žampiony a přidáme ke každé porci polévky. Nakonec polévku ozdobíme nadrobno nasekanou zelenou petrželkou.