Teploty při zavařování do sklenic recept


Teploty při zavařování do sklenic recepty, které budete milovat. Vyberte si ze stovek receptů na Teploty při zavařování do sklenic, které se vám budou snadno a rychle vařit. Připravte si ingredience a můžete se pustit do vaření Teploty při zavařování do sklenic. Užijte si objevování nových porkrmů a jídel z nejlepších Teploty při zavařování do sklenic receptů z čech i ze světa. Dobrou chuť!

Snadné zavařování recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Snadné zavařování recept

Tyto časy platí pro sterilizaci 1 sklenice. Pokud jich zavařujete víc, čas musíte vynásobit počtem kusů. Např: při výkonu mikrovlnky 700 W budete 2 sklenice vlnit 12 minut (2x 6), 3 sklenice 18 min a 4 sklenice 24 min. Víc sklenic se do mikrovlnky nevejde. Pro sklenice 370 ml sterilizujte poloviční

Podobné recepty jako Snadné zavařování

Třikrát zavařování hub recept

Houby naplníme do skleniček, zavíčkujeme a sterilujeme 30 minut při teplotě 100°C 2x po 24 hodinách. Vhodné do gulášů, polévek a pod. HOUBOVÝ SALÁT S OLIVAMI (zavařený do sklenic): Tvrdé mladé houby pokrájené na přiměřené kusy svaříme v osolené a okyselené vodě asi 8 minut. Necháme okapat a vložíme

Podobné recepty jako Třikrát zavařování hub

Nálev na okurky recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Nálev na okurky

Vezme si kousek kopru a vložíme ho do spodní části sklenice, s ostatní rozkrájenou zeleninou. Přidáme okurky. Pěkně si s nimi pohrajeme a hezky je srovnáme. Naběračkou nalijeme do lahví hotový nálev. Nandáme víčka a sklenice vložíme do zavařovacího hrnce. Do hrnce dolijeme vodu. Sterilujeme při 80°C

Podobné recepty jako Nálev na okurky

Bezinkový kompot recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Bezinkový kompot

Vzhledem k požadovanému množství zavařených sklenic s bezinkou si opatřete i požadované množství těchto plodů. Čím víc, tím lépe, alespoň se potom do lesa nebudete vracet. Doma bezinky pořádně opláchněte a klidně nechtě chvíli okapat na ručníku, ať z bezinek vyleze všechen hmyz. Poté vezměte vidličk

Podobné recepty jako Bezinkový kompot

recept internet
recept internet

Zavařené jídlo na dovolenou

Při domácím zavařování dosáhnete maximálně teploty 100°C, v tlakovém hrnci o něco více - to záleží na hrnci. Tuto teplotu spóry přežijí, vyklíčí a způsobí v lepším případě zkažení konzervy, v horším případě začnou produkovat toxin, který na vzhledu ani na chuti nemusíte poznat. Proto se provádí po 2

Podobné recepty jako Zavařené jídlo na dovolenou

Klobásy zavařené ve sklenici recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Klobásy zavařené ve sklenici recept

Klobásy naskládám do sklenic, přidám sádlo, vývar z kůží - to všechno vychladnuté. Pak sklenice dobře uzavřu. Dám do zavařovacího hrnce a sterilizuji hodinu. Voda nesmí vařit, jen odskakují bublinky od dna. Po hodině odstavím z plotny a nechám ve vodě, do vychladnutí. Pak vytáhnu, sklenici osuším, n

Podobné recepty jako Klobásy zavařené ve sklenici

recept internet
recept internet

Zavařené maso na dovolenou

Maso dáme po kouscích do umytých zavařovacích sklenic. Do každé sklenice dáme malou lžičku soli a 1,5 dcl vody. Pokud máme kousek kůže, dáme na maso. Vytvoří se pak chutný rosol. Ale pokud není, nemusí být. Sklenice zavřeme a zavařujeme 2,5 hodiny při 100 °C.

Podobné recepty jako Zavařené maso na dovolenou

recept internet
recept internet

Paštika zavařená

Promíchanou paštiku plníme do skleniček, ale jen trochu přes polovinu, aby při zavařování paštika nevykypěla. Zavařujeme mírně 2 hodiny. 2. Je možné přidat do paštiky upečené kuře nebo kačenu. Podělte se s přáteli o recept Podobné recepty. Zavařená červená paprika. Broskvová zavařenina s rebarborou

Podobné recepty jako Paštika zavařená

Zavařené maso recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Zavařené maso recept

Nebo dát do lednice a zkonzumavat cca do týdne.Důležité je, nepoťukávat víčka hned! Sklenice "chytne" až chladnutím,takže při vyjmutí sklenic z trouby se Vám může jevit, že nechytly. Nechte chladnout a uvidíte, že postupně "chytají". Nechytlá sklenice je ta,co má dutý zvuk víčka při teplotě cca 40st

Podobné recepty jako Zavařené maso

Domácí vepřová plec ve sklenici, jak mě ji naučil před 45 ...

Nacpu do sklenic, přitlačím a posypu kmínem (tak čtvrt až půl lžičky) a nacpu další osolené maso. Když je sklenice po hrdlo plná, plním další, až je všechno maso ve skle. Ubrousek namočím ve vodě a otřu okraje sklenic od soli. Do plna zaliji vodou. Lepší je polévka, čistý vývar, jedno jaký. Já měl v

Podobné recepty jako Domácí vepřová plec ve sklenici, jak mě ji naučil před 45 ...

Zavařené domáci klobásy na pozdní léto recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Zavařené domáci klobásy na pozdní léto recept

Mariana:Když zavařujeme klobásy do plechovek, naplníme plechovku, zalijeme plně převařenou osolenou vodou - na 1 litr 20 g soli, a vaříme 2,5 hod. na 100°. Po uvaření plechovky rychle zchladíme ve studené vodě. Tak to děláme my a ještě se nám nestalo, že by se nějaká nafoukla nebo zkazila. Odpovědět

Podobné recepty jako Zavařené domáci klobásy na pozdní léto

Pečínka ve skle recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Pečínka ve skle recept

Jana:při zavařování v papiňáku je teplota vody vyšší, čili čas můžete nepatrně zmenšit. Zbytečné je dvoje zavařování, stačí jednou. A pak jsou zbytečné další vci, co se píší a radí, jako např. nutnost mít sklenice suché, vymašťovat je sádlem apod. Rozhodně dejte maso do umytých, čistých a klidně mok

Podobné recepty jako Pečínka ve skle

Tlačenka ve sklenici recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Tlačenka ve sklenici recept

Maso i mleté kůže dáme do mísy, zalijeme polévkou, osolíme a opepříme a okořeníme majoránkou a třeným česnekem. Nezapomeneme ochutnávat, jestli je směs dobře prosolená a kořeněná. Ještě teplou směs nalijeme do sklenic, zavíčkujeme víčky s červenou gumičkou a zaváříme 2 hodiny při 100°C.

Podobné recepty jako Tlačenka ve sklenici

recept internet
recept internet

Zavařená strouhaná jablka recept

Strouhaná jablka plníme do sklenic, pořádně utlačujeme, šťávu pravidelně odléváme. Musíme utlačovat skutečně napevno, jinak se jablka rozvaří nebo vyrazí víčko a vytečou do zavařovacího hrnce! Nelekneme se, že jablka zhnědla, po uvaření zase zesvětlají. Strouhaná jablka vložíme do zavařovacího hrnce

Podobné recepty jako Zavařená strouhaná jablka

Květák  nakládaný, sterilovaný
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Květák nakládaný, sterilovaný

Květák rozebereme na růžičky a dáme krátce (stačí 1-2 minuty) povařit do osolené vroucí vody s citronovou šťávou. Pak scedíme a květákem naplníme čisté sklenice. Velké růžičky květáku můžeme pokrájet a pro chuť můžeme do sklenic přidat bobkový list, celý pepř a nové koření.

Podobné recepty jako Květák nakládaný, sterilovaný

Červená řepa recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Červená řepa recept

Řepu za syrova oškrábu, nastrouhám nebo nakrájím a vařím v láku do změknutí. Horké plním do sklenic, ihned zavíčkuji a po vychladnutí jsou připraveny k uložení, konzumaci. Žádné zavařování, nikdy se mi nestalo aby se víčka nechytla nebo došlo k otevření. Do láku- voda,cukr,ocet,sůl,fenykl přidávám 1

Podobné recepty jako Červená řepa

Kysané zelí do sklenic recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Kysané zelí do sklenic recept

Zdravím,zelí do sklenic dělám již 3 roky a výhodu spatřuji v tom,že nemusím hrabat ve velkém hrnci.Jedinné co mi vadí, že po vykvašení mi ve sklenici nezůstane žádná šťáva.Všechna prostě vykvasí.Je to normální nebo je někde chyba.Díky za rady. Odpovědět

Podobné recepty jako Kysané zelí do sklenic

Rajská do sklenice recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Rajská do sklenice recept

Rajčata a cibuli pokrájíme na kostky. Vše včetně koření dáme do hrnce a po začátku varu vaříme 45-60 minut. Rozmixujeme a propasírujeme přes hustý cedník. Ještě krátce povaříme a plníme do sklenic, sterilizujeme.

Podobné recepty jako Rajská do sklenice

Zavařování ořechových jader recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Zavařování ořechových jader recept

Jádra nasypeme do sklenic a zavíčkujeme. Na ořechy by měla být nová víčka, která můžeme příště použít při zavařování různých kompotů. Sklenice dáme do zavařovacího hrnce, nalijeme vodu tak, aby sklenice byly do poloviny ponořené. Sterilujeme 10 minut od bodu varu, jen aby chytlo víčko. Elektrický sp

Podobné recepty jako Zavařování ořechových jader

recept internet
recept internet

Cuketové zelí zavařené

Cuketu vyčistíme od jader a hrubě postrouháme. Přidáme pokrájenou cibuli na kostičky a promícháme vše s cukrem, solí, kmínem a octem. Necháme asi 1/2 hod odležet a pak naplníme do sklenic a sterilujeme 30 minut při 85 °C.

Podobné recepty jako Cuketové zelí zavařené

Kvašené zelí do sklenic recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Kvašené zelí do sklenic recept

Odstáté zelí naplníme do sklenic, každou vrstvu pořádně natlačíme do sklenic a téměř po okraj dolijeme puštěnou šťávou. Pokud by bylo šťávy málo, doplníme ve sklenicích vychladlou převařenou vodou, aby tekutina byla aspoň 0,5 cm pod okraj sklenic. Naplněné sklenice zavíčkujeme, zkontrolujeme, jestli

Podobné recepty jako Kvašené zelí do sklenic

Houby ve vlastní šťávě recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Houby ve vlastní šťávě recept

Plníme do sklenic, ale musíme nahoře nechat asi zhruba 3,5 cm místa, obsah sklenice se varem zvedne a pak po vychladnutí zase klesne. Zavíčkujeme a sterilujeme 1 hodinu při mírném varu. Po 24 hodinách opakujeme, 1 hodinu při velmi mírném varu. Dávám do 3 dl sklenic a víčka používám s červenou gumičk

Podobné recepty jako Houby ve vlastní šťávě

Zelí do sklenic bez zavařování recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Zelí do sklenic bez zavařování recept

Zelí do sklenic bez zavařování Kuchařka: senky. Doba přípravy: 24 hodin Zavařeniny 24 názorů Přidat fotografii; Suroviny 10 kg strouhaného zelí 8 velkých cibulí kmín drcený 2 lžičky pyrosiřičitanu draselného(koupíte v drogerii) Nálev: 3 l vody 1,5 l octa 20 dkg soli 50 tablet spolarinu (umělého slad

Podobné recepty jako Zelí do sklenic bez zavařování

Okurkový salát (bez zavařování) recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Okurkový salát (bez zavařování) recept

Druhý den vše nacpeme do sklenic, zavíčkujeme a uložíme v chladném sklepě. Poznámka . Salát je výborný, chutná jako klasický okurkový. Nezavařuje se, měl by takhle vydržet až do vánoc. Protože si nejsem jistá, jestli bychom stihli do vánoc sníst, zavařili jsme 10 mniut při 75°C - jen aby chytla víčk

Podobné recepty jako Okurkový salát (bez zavařování)

Švestkový kompot recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Švestkový kompot recept

Připravování cukerných nálevů při zavařování kompotů je naprosto zbytečné a neefektivní, protože po zalití sklenic někdy lak chybí a nebo zbytečně přebývá a co s potom s tím. Já to dělám takto: Sklenice naplním ovocem, do každé sklenice nasypu cukr ( do malé 1.pl , do velké 2pl ) , samozřejmě záleží

Podobné recepty jako Švestkový kompot

Zavařujeme v papiňáku (tlakovém hrnci) recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Zavařujeme v papiňáku (tlakovém hrnci) recept

JaniR.-trochu záleží i na velikosti ovoce.Mě se těch meruněk do jedné skl.vešlo 6-7ks(do 14 půlek)a nálev byl 260ml na jednu sklenici.Ten hrnec jsem koupila v akci v Tescu i se skleněnou poklicí navíc za 799,-kč a využívám ho hlavně na to zavařování a na držťkovku s gulášem,když vařím ve větším množ

Podobné recepty jako Zavařujeme v papiňáku (tlakovém hrnci)

Zavařování v mikrovlnce recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Zavařování v mikrovlnce recept

Např: při výkonu mikrovlnky 700 W budete 2 sklenice vlnit 12 minut (2x6), 3 sklenice 18 minut a 4 sklenice 24 minut. Víc sklenic se do mikrovnky nevejde. Já osobně zavařuji sklenice jednu po druhé, protože čas se větším množstvím neušetří, a mám obavu, že 4 sklenice měkkého ovoce (např. meruňky) by

Podobné recepty jako Zavařování v mikrovlnce

Brusinkový kompot

Po rozvaření ovoce přidejte cukr a také koření. S cukrem provařte cca 10 minut, ochutnejte a případně ještě doslaďte. RADA: Vyzkoušejte i další tipy na zavařování. 3. Následně přelijte do vysterilizovaných sklenic. Ty pak otočte na víčko a nechte vychladnout. Kompot udržujte v chladu. ...

Podobné recepty jako Brusinkový kompot

Lečo bez zavařování recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Lečo bez zavařování recept

Ještě vroucí plníme do sklenic, zavíčkujeme a postavíme dnem vzhůru - jako při marmeládě. Lečo se nekazí, jako konzervant slouží hořčice, kterou ale není v leču chuťově poznat. Takto dělám lečo už 10 let a vydrží v klidu dva roky, jestli déle, to netuším, pak ho vždycky už sníme.

Podobné recepty jako Lečo bez zavařování

Borůvky ve vlastní šťávě recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Borůvky ve vlastní šťávě recept

Potom je sypeme do sklenic a setřásáme. Navrch nasypeme lžíci cukru a sklenice upevníme víčky. Sterilujeme asi 30 minut při 80 stupních . Poznámka. Výborné jsou do šlehačkového poháru nebo na lívanečky s kupičkou tvarohu. Kuchařka: Jaruna18 Přidat k oblíbeným Vytisknout recept . Pochutnali jste si?

Podobné recepty jako Borůvky ve vlastní šťávě

Recept: Pečená jablka do sklenic

Jablka vsypeme do zapékací mísy nebo pekáče, posypeme rozinkami a cukrem. (můžeme také posypat skořicí, ale ne každý ji má rád). Podlijeme 1-2dl vody. Pečeme při 180°C asi 30 minut. Vyjmeme z trouby a ihned dáváme do malých zavařovacích sklenic, pečlivě zavíčkujeme a otočíme na 5 minut dnem vzhůru.

Podobné recepty jako Recept: Pečená jablka do sklenic

Cuketová omáčka do zásoby
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Cuketová omáčka do zásoby

Nechybí tipy na tradiční česká jídla, ale v knize zabrousíte i do kuchyní Asie či Středomoří. Kuchařka je velmi přehledně rozdělena do 19 kapitol od předkrmů, přes jídla z jednoho pekáčku, snadné recepty, polévky, saláty, druhy mas, těstoviny, zeleninové pokrmy, pomazánky, moučníky a dezerty až po z

Podobné recepty jako Cuketová omáčka do zásoby

Strouhaná jablíčka k zavaření recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Strouhaná jablíčka k zavaření recept

Nacpeme do skleniček, né uplně plné, necháme kousek místa, zavíčkujeme. Sterilizujeme cca asi 10-15 minut při 80°C. Nesladím, protože jinak jablíčka ráda kvasí. Kuchařka: Zdenka +++ Přidat k oblíbeným Vytisknout recept . Pochutnali jste si? Sdílejte recept! Sdílet na Facebooku Poslat emailem. Recept

Podobné recepty jako Strouhaná jablíčka k zavaření

Meruňkový kompot
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Meruňkový kompot

Meruňky omyjeme, vypeckujeme rozpůlíme a naskládáme střechovitě do sklenic. Zalijeme ještě horkým nálevem (1 l vody svařit 5 minut s 500 g cukru) a hned sterilujem při 85°C asi 25 minut.

Podobné recepty jako Meruňkový kompot

Zavařené vlašské ořechy recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Zavařené vlašské ořechy recept

Při zavařování jsem postupovala dle návodu (zavařuji vše možné, takže to znám), ale po vyjmutí sklenic z hrnce se mu do 10-ti minut orosí zevnitř. Když je otevřu, slyším klasické zasyčení, že byly správně zavařené. Proč se rosí? Předpokládám, že kdybych je nechala být, časem mi díky vlhkosti chytí p

Podobné recepty jako Zavařené vlašské ořechy

Malinový kompot
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Malinový kompot

Pak do kastrolu přidáme cukr a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme tak dlouho, dokud se všechen cukr nerozpustí. Připravené maliny nasypeme do sklenic, zalijeme horkým nálevem a pevně zavíčkujeme. Sklenice vložíme do hrnce s horkou vodou a sterilujeme při teplotě 85°C asi 17 minut. Této tepl

Podobné recepty jako Malinový kompot

Sterilovaná rajčata na všechno recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Sterilovaná rajčata na všechno recept

A já rajčata po umytí rozmixuji, naleji do sklenic, zavíčkuji, zasterilizuji, obrátím dnem vzhůru a tak se dají použít všude a myslím, že jich tam vejde více a není problém s loupáním. Hodně zdaru . Odpovědět. mata3636. 1. 9. 2016 07:53:41. klukodvody: Terka myslela zavarenú mrkvu od Jaroslavy, kome

Podobné recepty jako Sterilovaná rajčata na všechno

Kde najít informace



×