Švestková omáčka recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření30 minPočet porcí4 porce

Její chuť by měla být sladkokyselá. Omáčka ze švestek se výborně hodí jako doplněk ke zvěřině, ale i drůbežímu masu.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 300 g vypeckovaných švestek
  • 50 - 60 g krupicového cukru
  • 30 - 60 ml 8% octa
  • 1 lžička zrníček koriandru
  • 1 lžička hořčičných semínek
  • 1 větší cibule
  • 1 stroužek česneku
  • sůl


Způsob přípravy

Půlku množství švestek rozmixujeme na hrubší kousky a druhou polovinu jen rozpůlíme. Ovoce nasypeme do hrnce a za stálého míchání vaříme tak dlouho, dokud omáčka nezačne houstnout.

Do již zhoustlé omáčky přidáme cukr, ocet a sůl. V hmoždíři rozdrtíme koriandr a hořčičná semínka. Kdo nemá hmoždíř, nasype koření do mikrotenového sáčku a rozdrtí ho válečkem. Cibuli i česnek nakrájíme na plátky a přidáme do směsi asi pět minut před odstavení omáčky.

Hotovou teplou omáčku podáváme k masu.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Švestková omáčka recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Švestková omáčka.
Nebo hledejte podobné podle části názvu Švestková omáčka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Švestková omáčka

Kde najít informace



×