Švestková omáčka recept
Její chuť by měla být sladkokyselá. Omáčka ze švestek se výborně hodí jako doplněk ke zvěřině, ale i drůbežímu masu.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 300 g vypeckovaných švestek
- 50 - 60 g krupicového cukru
- 30 - 60 ml 8% octa
- 1 lžička zrníček koriandru
- 1 lžička hořčičných semínek
- 1 větší cibule
- 1 stroužek česneku
- sůl
Způsob přípravy
Půlku množství švestek rozmixujeme na hrubší kousky a druhou polovinu jen rozpůlíme. Ovoce nasypeme do hrnce a za stálého míchání vaříme tak dlouho, dokud omáčka nezačne houstnout.
Do již zhoustlé omáčky přidáme cukr, ocet a sůl. V hmoždíři rozdrtíme koriandr a hořčičná semínka. Kdo nemá hmoždíř, nasype koření do mikrotenového sáčku a rozdrtí ho válečkem. Cibuli i česnek nakrájíme na plátky a přidáme do směsi asi pět minut před odstavení omáčky.
Hotovou teplou omáčku podáváme k masu.