Segedínský guláš recept
Segedínský guláš podáváme s houskovým knedlíkem. Před vařením ochutnáme kysané zelí a pokud je na nás příliš kyselé, zbavíme se nadbytečné kyselosti tím, že ho propláchneme studenou vodou.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 800 g vepřového masa
- 500 g kysaného zelí
- 1 cibule
- 50 g sádla
- 2 dl smetany na vaření
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžička mleté sladké papriky
- špetka mletého černého pepře
- sůl
- kmín
Způsob přípravy
Segedínský guláš podáváme s houskovým knedlíkem. Před vařením ochutnáme kysané zelí a pokud je na nás příliš kyselé, zbavíme se nadbytečné kyselosti tím, že ho propláchneme studenou vodou. Ze zelí slijeme přebytečnou šťávu a překrájíme ho na menší kousky. Štávu si schováme na případné další použití. V hrnci rozpustíme sádlo a na něm osmahneme nahrubo pokrájenou cibuli, až zesklovatí. Pak přidáme mletou červenou papriku, maso nakrájené na kostky, promícháme a jen krátce osmahneme, aby paprika nezhořkla a maso se zatáhlo.
Nyní vše zalijeme 2 dl vody, přidáme kmín, pepř, osolíme, podle chuti můžeme přidat trochu šťávy ze zelí a přivedeme k varu. Maso pak zvolna dusíme dokud téměř nezměkne. Je-li již skoro hotové, přidáme do hrnce pokrájené zelí a všechno dusíme ještě 15 minut. Podle potřeby podléváme vodou nebo šťávou ze zelí. Nakonec guláš zahustíme moukou, kterou jsme rozšlehali ve smetaně a ještě krátce povaříme.