Zapečený květák s brokolicí recept
Zapečený květák s brokolicí můžete doplnit třeba vařenými bramborami. Je to jídlo z jednoho pekáče a nejen pro vegetariány.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1/2 brokolice
- 1/2 květáku
- 1 kedlubna
- 150 g strouhaného čedaru
- 3 vejce
- 1 lžíce nasekané petrželky
- sůl
- mletý černý pepř
- olivový olej
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Mezitím nakrájíme květák a brokolici a rozebereme je na drobné růžičky. Ve vroucí osolené vodě je pak povaříme asi 10 minut na skus. Kedlubnu oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle.
Pekáč vyložíme pečícím papírem a potřeme olivovým olejem. Uvařenou zeleninu a nastrouhanou kedlubnu nasypeme do pekáče. V misce ušleháme vejce se špetkou soli a pepře. Nakonec vmícháme polovinu strouhaného sýra a nasekanou petržel.
Vaječnou směs nalijeme do pekáče a všechno dobře promícháme. Povrch posypeme zbylým sýrem a v předehřáté troubě pečeme 25 až 40 minut.