Cuketová polévka s parmazánem a bílým vínem recept
Další z velmi rychlých a delikátních cuketových receptů, který si zamilujete. Jemná krémová polévka s parmazánem a bílým vínem se skvěle hodí k čerstvě rozpečené bruschettě.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1-2 větší cuketa
- 500 ml vývaru
- 3 šalotky
- 2 stroužky česneku
- 250 ml kvalitního bílého vína
- 300 ml 33% smetany
- ½ limety
- 1 parmazán
Způsob přípravy
Cuketu si nakrájíme na menší kostičky, posolíme a necháme vypotit. Mezitím si nakrájíme na drobno šalotku a necháme restovat do zlatova.
Jakmile je šalotka restovaná přidáme cuketu a po chvilce utřený česnek. Zhruba dvě minuty celou směs orestujeme na pánvi (dokud nám nezačne vonět česnek) a poté přilijeme bílé víno.
Vaříme dokud se z vína nevyvaří alkohol a poté zalijeme teplým vývarem a smetanou. Asi deset minut celou směs povaříme a poté přidáme nastrouhaný parmazán a celou polévku rozmixujeme dokud nebudeme mít krásně hladký cuketový krém.
Podáváme s hoblinkami parmazánu, čerstvě mletým pepřem, zapečenou bruschettou a limetkou.