Cuketová polévka s parmazánem a bílým vínem recept

Adéla S.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření30 minPočet porcí4 porce

Další z velmi rychlých a delikátních cuketových receptů, který si zamilujete. Jemná krémová polévka s parmazánem a bílým vínem se skvěle hodí k čerstvě rozpečené bruschettě.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1-2 větší cuketa
  • 500 ml vývaru
  • 3 šalotky
  • 2 stroužky česneku
  • 250 ml kvalitního bílého vína
  • 300 ml 33% smetany
  • ½ limety
  • 1 parmazán


Způsob přípravy

Cuketu si nakrájíme na menší kostičky, posolíme a necháme vypotit. Mezitím si nakrájíme na drobno šalotku a necháme restovat do zlatova.

Jakmile je šalotka restovaná přidáme cuketu a po chvilce utřený česnek. Zhruba dvě minuty celou směs orestujeme na pánvi (dokud nám nezačne vonět česnek) a poté přilijeme bílé víno.

Vaříme dokud se z vína nevyvaří alkohol a poté zalijeme teplým vývarem a smetanou. Asi deset minut celou směs povaříme a poté přidáme nastrouhaný parmazán a celou polévku rozmixujeme dokud nebudeme mít krásně hladký cuketový krém.

Podáváme s hoblinkami parmazánu, čerstvě mletým pepřem, zapečenou bruschettou a limetkou.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Cuketová polévka s parmazánem a bílým vínem recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu cuketová polévka parmazánem bílým vínem .
Hledat podobné recepty na internetu jako Cuketová polévka s parmazánem a bílým vínem

Kde najít informace



×