Zelňačka s bílou fazolí recept
Zelňačka s bílou fazolí je plná chutí a zdravých ingrediencí. Jednoduchá, sytá polévka, kterou si možná oblíbíte.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 250 g bílých fazolí z konzervy
- 700 g kysaného bílého zelí
- 2 brambory
- 1 mrkev
- 1 jarní cibulka
- 100 g anglické slaniny
- bobkový list
- sůl
- mletý černý pepř
- mletá sladká paprika
- olivový olej
- masový vývar
- zelená pažitka
Způsob přípravy
V hrnci na oleji osmažíme na drobné kostky nakrájenou slaninu, přidáme na kroužky nakrájenou jarní cibulku a chvíli společně restujeme. Pak přidáme nakrájenou mrkev, oloupané a nakrájené brambory, bobkový list, špetku pepře, papriky a soli, vše zalijeme vývarem a polévku přivedeme k varu.
Po dvaceti minutách do polévky přidáme zelí, ze kterého jsme vymačkali vodu, a bílé fazole. Promícháme a vaříme dalších asi 15 minut, až zelenina změkne. Nakonec dochutíme polévku kořením, odstraníme bobkový list, posypeme čerstvě nakrájenou pažitkou a můžeme podávat.