Krevety se špagetami a rajčatovou omáčkou recept
Krevety se špagetami a rajčatovou omáčkou s výraznou česnekovou chutí je báječné, tak trochu italské jídlo. Rajčatová omáčka je základní a nejoblíbenější omáčkou na špagety vůbec.
(celý recept)
Ingredience receptu
- krevety:
- 500 g velkých krevet
- špetka mořské soli
- špetka mletého černého pepře
- olivový olej
- rajčatová omáčka:
- 4 lžíce másla
- 1/2 hrnku natrhané bazalky
- 4 hrnky cherry rajčat
- 4 stroužky česneku
- špetka soli
- 2 hrnky kuřecího vývaru
- špagety:
- 300 g italských špaget
- strouhaný parmezán - nemusí být
Způsob přípravy
Krevety se špagetami a rajčatovou omáčkou s výraznou česnekovou chutí je báječné, tak trochu italské jídlo. Rajčatová omáčka je základní a nejoblíbenější omáčkou na špagety vůbec. Ve vyšší pánvi zahřejeme olej na střední teplotu a přidáme očištěné krevety. Opepříme a osolíme je a smažíme asi 2 minuty po každé straně.Pak je vyndáme z pánve na mísu a odložíme. Do téže pánve nyní přidáme trochu oleje a utřený česnek a minutku ho orestujeme.
Po této době přidáme vývar, pokrájená cherry rajčata a vše přivedeme k varu. Vaříme přibližně 10 minut, až se rajčata rozvaří a omáčka zhoustne. Nakonec do ní přidáme bazalku a máslo a dobře ji promícháme. Podle chuti omáčku okořeníme pepřem a solí a vložíme do ní osmažené krevety. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Na talíři porci špaget přelijeme omáčkou s krevetami a můžeme posypat strouhaným sýrem.