Šunková omeleta s hráškem recept
Šunková omeleta s hráškem je kyprá a lehká a podávat ji můžeme jak s čerstvým pečivem, tak třeba s brambory. Pečenými nebo vařenými, podle vlastního výběru.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 lžíce sterilovaného hrášku
- 2 lžíce nadrobno nasekané šunky
- 2 vejce
- 3 lžíce vody
- 2 lžíce polohrubé mouky
- olivový olej
- sůl
Způsob přípravy
Vejce ušleháme s moukou, vodou a špetkou soli. Na vyšší pánvi zahřejeme lžíci oleje a nalijeme na ni vyšlehanou vaječnou směs.
Hned přidáme hrášek a nasekanou šunku, a pokryjeme tím celou plochu omelety. Snížíme teplotu a zvolna omeletu smažíme, až vejce ztuhnou. Potom odstavíme pánev z plotny a necháme omeletu 1 až 2 minuty dojít. Pak ji hned podáváme s vybranou přílohou.
Můžeme také přidat čerstvý zeleninový salát ze sezónní zeleniny.