Smetanová polévka s medvědím česnekem recept
Smetanová polévka s medvědím česnekem nám přijde vhod s příchodem chladných sychravých podzimních dní. Je sytá a když k ní přidáme čerstvé pečivo nebo opečený toast, klidně nahradí oběd či večeři.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 100 g čerstvého medvědího česneku
- 600 g brambor
- 1 kedlubna
- 1 l zeleninového vývaru
- 120 ml smetany
- sůl
- mletý černý pepř
- olivový olej
Způsob přípravy
Brambory a kedlubnu oloupeme a nakrájíme na menší kousky. V hrnci na trošce oleje pak zeleninu krátce orestujeme a zalijeme polovinou vývaru. Vše přivedeme k varu a zeleninu uvaříme do měkka.
Do hrnce přidáme nasekané lístky medvědího česneku a všechno rozmixujeme ho hladkého krému. V polévce rozmícháme smetanu a vše doplníme vývarem podle potřeby, tak, aby polévka byla dostatečně hustá.
Nakonec hotovou polévku ochutíme pepřem a osolíme.