Pórková polévka recept
Pórková polévka je hladká, krémová a lahodná. Můžeme k ní podávat i opečené chlebové krutony.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 l kuřecího vývaru
- 2 pórky
- 2 lžíce hladké mouky
- sůl
- mletý černý pepř
- 2 lžíce másla
- 1 vejce
- 200 ml smetany
Způsob přípravy
Oba pórky dobře omyjeme a nakrájíme na kolečka. V hrnci rozpustíme máslo a nasypeme do něj nakrájený pórek. Krátce ho osmahneme a pak zalijeme polovinou kuřecího vývaru. Nyní pórek zvolna dusíme do měkka. Po změknutí ho v hrnci rozmixujeme tyčovým mixérem.
Zvlášť si na malé pánvičce usmažíme světlou jíšku z másla a hladké mouky. Rozmícháme ji ve zbytku vývaru, přilijeme do polévky a ještě chvíli provaříme.
Nakonec polévku zjemníme smetanou a rozšlehaným vejcem a okořeníme pepřem a solí.