Rychlý bramborový koláč recept
Rychlý bramborový koláč s mrkví, cuketou a kedlubnou, zapečený s dobrým sýrem je pochoutka nejen pro vegetariány.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 brambory
- 1 mladá cuketa
- 1 mrkev
- 1 kedlubna
- 2 lžíce nasekané petrželky
- 2 vejce
- 150 g strouhaného čedaru
- 1/2 prášku do pečiva
- 80 g polohrubé mouky
- 3 lžíce olivového oleje
- sůl
- mletý černý pepř
- kari koření
- kukuřičná strouhanka
Způsob přípravy
Brambory, mrkev a kedlubnu oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Cuketu omyjeme a také nastrouháme. Všechnu tuto zeleninu a zelenou petrželku nasypeme do větší mísy a promícháme. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.
V misce rozšleháme vejce s olejem, přidáme mouku, ve které jsme rozmíchali kypřící prášek, nastrouhaný sýr, špetku soli, pepře a kari koření. Všechno dobře promícháme.
Touto směsí zalijeme zeleninu a znovu promícháme. Formu na koláč vymažeme olejem a vysypeme kukuřičnou strouhankou. Těsto rozprostřeme do připravené formy a v předehřáté troubě koláč pečeme 35 až 50 minut.