Meruňkové knedlíky recept
Meruňkové knedlíky ze špaldové mouky jsou trochu netradiční, ale chutnají výborně. Jen jich raději uvařte dost, jen se po nich zapráší.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 250 g jemného tvarohu
- 250 g tvrdého tvarohu
- 250 g špaldové mouky
- 100 g másla
- 1 vejce
- sůl
- meruňky
- cukr krupice
Způsob přípravy
Ušleháme měkký tvaroh se špetkou soli a vejcem. Pak postupně přidáme 40 g měkkého másla a mouku za stálého míchání. Vypracujeme hladké těsto, které uložíme na 60 minut do ledničky.
Po této době těsto rozdělíme přibližně na 15 dílů, podle velikosti meruněk. Každou meruňku zabalíme do těsta a hotové knedlíky vhazujeme do vroucí vody. Vaříme je 5 až devět minut, podle velikosti.
Hotové meruňkové knedlíky posypeme trochou cukru, polijeme rozpuštěným máslem a posypeme nastrouhaným tvrdým tvarohem.