Grilovaný ananas recept
Skvělý dezert, který bude onou sladkou tečkou na konci grilování. Ananas potřený rozpuštěným máslem, cukrem a skořicí, báječně chutná samotný nebo v kombinaci s vanilkovou zmrzlinou.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 ananas
- 100 g třtinového cukru
- 110 g rozpuštěného másla
- 1 čajová lžička skořice
Způsob přípravy
Ananas zbavíme slupky a nakrájíme na asi půl centimetru až centimetr široké plátky. Pokud máme kuchyňského pomocníka pro krájení ananasu, zbaví nás rovnou i tvrdého středu.
V hrnci rozpustíme máslo a cukr, přidáme skořici. Směsí za pomoci mašlovačky ovoce potřeme a necháme čtvrt hodiny marinovat.
Plátky ananasu umístíme na rošt tak, aby nebyly přímo nad plameny a budeme je grilovat asi 7 - 10 minut, dokud nedostanou zlato-hnědou barvu.
Ananas sundáme z grilu, ještě jednou potřeme směsí rozpuštěného másla a servírujeme.