Klobásky v bramborovém těstě recept
Klobásky v bramborovém těstě jsou českou variantou původního švýcarského jídla. Pokud k nim budete podávat dušené pikantní zelí, ať už bílé či červené, pochutnáte si znamenitě.
(celý recept)
Ingredience receptu
- bramborové těsto:
- 120 g polohrubé mouky
- 2 vejce
- 40 g krupice
- 25 g tuku (máslo, margarín)
- mořská sůl
- klobásky nebo uzenky
- rostlinný olej na smažení
Způsob přípravy
V míse smícháme všechny ingredience a připravíme hladké bramborové těsto. Na pomoučeném vále těsto opatrně rozválíme na placku.
Z placky vykrájíme rádlem obdélníčky podle velikosti klobásek. Oloupané klobásky pak do těsta pečlivě a velmi těsně zabalíme.
Ve vyšší pánvi pak klobásky v bramborovém těstě zvolna osmažíme ze všech stran dozlatova.