Sdílet:

Trhanec recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí2 porce

Trhanec je skvělý dezert, ale také hlavní chod zvláště pro milovníky sladkých jídel. Je to oblíbené jídlo návštěvníků rakouských Alp. Ve zdejších hotelích ho určitě najdete na jídelním lístku. Ale je tak jednoduchý, že si ho klidně připravíte i doma.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 4 jablka
  • 1 lžíce hrozinek
  • 4 vejce
  • 4 lžíce másla
  • 100 ml mléka
  • 100 ml sladké smetany
  • 100 g hladké mouky
  • 1 vanilinový cukr
  • 2 lžíce moučkového cukru-podle chuti


Způsob přípravy

Hrozinky namočíme na půl hodiny do vlažné vody. V míse ušleháme žloutky se smetanou, mlékem, vanilinovým cukrem a moukou na hladké palačinkové těsto. V jiné míse ušleháme tuhý sníh z bílků,opatrně ho přidáme do těsta a zlehka promícháme .

Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla. jablka oloupeme a nakrájíme na tenké měsíčky. Vhodíme je na máslo a krátce je ze všech stran opečeme. Ke konci přidáme rozinky a společně ještě prohřejeme.

Ve vyšší pánvi rozpustíme zbylé máslo a na něj nalijeme těsto. Mělo by mít tloušťku asi 1,5 až 3 cm. Na mírném plameni trhanec pečeme dozlatova, pak ho opatrně obrátíme a stejně tak pečeme druhou stranu.

Hotový trhanec roztrháme na menší kusy a polijeme horkým ovocem. Podle chuti ho ještě můžeme pocukrovat moučkovým cukrem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Trhanec recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Trhanec.
Hledat podobné recepty na internetu jako Trhanec

Kde najít informace



×