Treska s citronovým máslem recept
Treska s citronovým máslem je nejlepší s opečenými brambory. Nebo s domácí hedvábnou bramborovou kaší.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 filátko z tresky
- strouhanka
- máslo
- citronová šťáva
- mletá červená paprik
- mletý černý pepř
- sůl
Způsob přípravy
Na větší pánvi rozpustíme asi tak 2 lžíce másla, přidáme 2 lžičky citronové šťávy a promícháme. Mezitím si filátko z tresky osolíme, opepříme, okořeníme paprikou.
Rybí maso pak položíme do citronového másla, lehce ho posypeme jemnou strouhankou a zvolna dusíme asi 7 až 9 minut, podle velikosti tresky.
Po této době zakryjeme pánev poklicí a necháme jídlo pár minut "dojít". Potom už můžeme tresku podávat s vybranou přílohou.