Vepřový perkelt recept
Vepřový perkelt je jednoduché a výborné jídlo, ke kterému můžeme podávat jak čerstvé pečivo, tak třeba své oblíbené těstoviny. Záleží jen na nás.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 plátky libového vepřového masa
- 4 rajčata
- 1 větší žlutá paprika
- 1 cibule
- 1 lžíce mleté sladké červené papriky
- sůl
- rostlinný olej
- 2 starší housky
Způsob přípravy
Vepřové plátky lehce z obou stran naklepeme. Ve vyšší pánvi zahřejeme olej a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Když cibule zesklovatí přidáme mletou papriku a promícháme.
Do pánve pak přidáme plátky masa a zprudka je z obou stran opečeme. Nyní vše podlijeme vodou , lehce osolíme a dusíme zvolna pod pokličkou.
Rajčata spaříme horkou vodou a oloupeme je. Nakrájíme je na drobné kostky, stejně tak i očištěnou papriku. Oboje přidáme k masu a dusíme tak dlouho, až se rajčata úplně rozvaří a maso je měkké. Podle potřeby můžeme lehce podlévat vodou.
Tvrdší housky nastrouháme a na rozpáleném oleji strouhanku osmahneme dozlatova. Hotový perkelt podáváme s vybranou přílohou a každou porci lehce posypeme osmaženou strouhankou. Fotka: Wikimedia.org