Letní jahodový koláč recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí8 porcí

Letní jahodový koláč s dobrou kávou si vychutnáte při odpoledním setkání s přáteli. A dětem bude rozhodně chutnat třeba se sklenicí mléka.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • korpus:
  • 300 g sladkých sušenek
  • 100 g másla
  • špetka soli
  • špetka skořice
  • jahodová náplň:
  • 150 g cukru krupice
  • 800 g čerstvých jahod
  • 1 citron
  • 50 g kukuřičného škrobu
  • tvarohová náplň:
  • 250 g žervé
  • 250 g lučiny
  • 200 ml sladkého kondenzovaného mléka
  • 1 vanilkový cukr


Způsob přípravy

Sušenky rozdrtíme na jemný prášek. Přidáme trochu změklé máslo, špetku soli a skořice a ze všeho uhněteme hladké těsto. Můžeme ho vypracovat i rukama. Těsto rozprostřeme do máslem vymazané koláčové formy a uložíme na čtvrt hodiny do ledničky. Mezitím si předehřejeme troubu na 180 stupňů.

V předehřáté troubě pak korpus pečeme 10 až 15 minut dozlatova. Po upečení ho necháme úplně vychladnout.

Očištěné a trochu pokrájené jahody promícháme s cukrem, škrobem a citronovou šťávou, a za stálého míchání přivedeme k varu. Snížíme teplotu a jen krátce povaříme do zhoustnutí náplně.

V jiné míse ušleháme lučinu se žervé, mlékem a cukrem do hladkého krému. Krém rozetřeme na studený korpus, na něj rozložíme jahodovou směs a celý koláč znovu uložíme do ledničky. Chladit by se měl alespoň 2 až 3 hodiny.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Letní jahodový koláč recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Letní jahodový koláč.
Nebo hledejte podobné podle části názvu letní jahodový koláč .
Hledat podobné recepty na internetu jako Letní jahodový koláč


×