Švestky smažené v těstíčku recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření20 minPočet porcí20 porcí

Na přelomu července a srpna dozrávají na stromech švestky. Toto peckovité ovoce je v našich končinách velmi oblíbené a používá se k výrobě koláčů, marmelád, povidel či destilátů. Tento recept je na trochu netradiční švestkový dezert, kdy se ovoce obalí v těstíčku a osmaží v rozpáleném oleji. Smažené švestky výtečně chutnají v kombinaci s kopečkem vanilkové zmrzliny!
(celý recept)

Ingredience receptu

  • Pro těstíčko:
  • 125 ml mléka
  • 120 g hladké mouky
  • 2 žloutky
  • 2 bílky
  • 1 lžíce oleje
  • 1/2 lžičky rumu
  • 1 lžíce krupicového cukru
  • špetka soli
  • Zbylé ingredience:
  • 20 švestek
  • 20 loupaných mandlí
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 1 lžička rumu
  • mletá skořice
  • moučkový cukr
  • tuk na smažení
  • Na obalení:
  • moučkový cukr
  • vanilkový cukr


Způsob přípravy

Nejprve si připravíme těstíčko. V míse prošleháme mléko, žloutky, olej, rum, mouku a sůl. Vzniklé hladké těsto necháme 10 minut odpočinout.

Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh, který opatrně vmícháme do těsta.

Švestky překrojíme, vypeckujeme a místo pecky dáme mandličku.

V míse smícháme citronovou šťávu s rumem, skořicí a cukrem a švestky ve směsi marinujeme.

Marinované švestky protáhneme v těstíčku, vložíme je do pánve s rozpáleným tukem a osmažíme z obou stran dozlatova. Osmažené švestky položíme na papírovou utěrku, abychom odsáli přebytečný tuk a pak je obalíme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Švestky smažené v těstíčku recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu Švestky smažené těstíčku .
Hledat podobné recepty na internetu jako Švestky smažené v těstíčku


×