Salát z fazolek s vařenými vejci recept
Salát z fazolek s vařenými vejci je rychlé a jednoduché jídlo. Fazolky jsme použili mražené, ale stejně tak ho můžete připravit v sezóně z čerstvých.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 balení mražených zelených fazolek
- 3 vejce
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce nasekané zelené petrželky
- 1 citron
- sůl
- mletý černý pepř
- chilli koření
Způsob přípravy
Zelené fazolky, je-li třeba, překrájíme na kratší kousky a uvaříme v osolené vodě do měkka. Vejce uvaříme natvrdo, ponoříme je do ledové vody a po chvíli oloupeme a necháme vychladnout.
Vařené fazolky scedíme, přidáme pepř, olej, lžičku šťávy z citronu, petrželku a špetku chilli. Promícháme a před podáváním salát obložíme na čtvrtiny nakrájenými vejci.