Rakytníkový džem recept
Připravte si doma lahodný rakytníkový džem, který je bohatý na vitamín C. Džem skvěle doplní palačinky či čerstvý chléb s máslem.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 l šťávy z rakytníku
- 500 g krupicového cukru
- 600 g hrušek
- 2 tyčinky skořice
- 16 celých tobolek kardamomu
- 600 g jablek
Způsob přípravy
Rakytník propereme a z bobulí vylisujeme na odšťavňovači šťávu, kterou přelijeme do hrnce a přidáme cukr.
Do šťávy přidejte nastrouhané hrušky a na kostky nakrájená a oloupaná jablka, celou skořici a tobolky kardamonu. Celou směs vaříme 15-20 minut, dokud směs nezhoustne.
Z hotového džemu vyndáme skořici a plníme do sterilizovaných sklenic a necháme vychladnout dnem vzhůru.