Domácí pizza s rajčaty a mozzarellou recept
Domácí pizza s rajčaty a mozzarellou je jednoduchá. Jen musíte zadělat těsto den předem.
(celý recept)
Ingredience receptu
- těsto:
- 500 g hladké mouky
- 1/3 lžičky sušeného droždí
- 350 ml vody
- 1 lžička soli
- náplň:
- 6 rajčat
- 300 g mozzarelly
- sůl
- mletý černý pepř
- rajčatový protlak
- sušená bazalka
- zelená bazalka
- olivový olej
Způsob přípravy
Den předem si zaděláme těsto. Ve větší míse smícháme mouku s droždím a solí. Pak vše zalijeme vlažnou vodou a těsto důkladně prohněteme. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme těsto v teple kynout, až zdvojnásobí objem.
Druhý den těsto na pomoučeném vále rozdělíme na čtyři díly. Z každého dílu rukama prohněteme bochánek. Ten zploštíme a pak těsto rukama ze všech stran vytahujeme, až dostaneme placku o průměru asi 20 cm. Placky postupně přeneseme na plech vymazaný olejem a v troubě předehřáté na 200 stupňů je krátce (asi minutu) opečeme z obou stran.
Opečenou placku potřeme rajčatovým protlakem a rozložíme na ni plátky rajčat a mozzarelly. Okořeníme solí a pepřem, zakapeme olejem a při teplotě 180 stupňů pizzu pečeme asi 7 až 10 minut. Těsně před koncem pečení pizzu posypeme sušenou bazalkou a dopečeme ji. Hotovou ozdobíme zelenými lístky bazalky.