Cuketová sekaná recept
Cuketová sekaná je dobrá s bramborovou kaší. Hodí se í jako lehká večeře, třeba jen se zeleninovým salátem. Chutná výborně i za studena.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 150 g kvalitního salámu
- 150 g eidamu
- 500 g cukety
- 1 cibule
- 7 lžic hladké mouky
- sůl
- mletý černý pepř
- 2 stroužky česneku
- 1 kypřící prášek
- 1 lžička koření Vegeta
- rostlinný olej
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Cuketu omyjeme, oloupeme, odstraníme případně semena a na hrubém struhadle nastrouháme. Přebytečnou vodu z ní slijeme. Salám nakrájíme na malé kostičky a sýr nastrouháme na středním struhadle.
To vše nasypeme do velké mísy, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a utřený česnek. Nakonec do směsi zamícháme vejce a mouku smíchanou s kypřícím práškem. Přidáme koření podle chuti a dobře směs promícháme. Pokud je příliš řídká, přidáme ještě trochu mouky.
Do pekáče vymazaného olejem nalijeme cuketovou směs, vložíme ho do předehřáté trouby a pečeme sekanou přibližně 30 až 45 minut, podle druhu trouby.