Kapr na másle recept
Kapr na másle zase trochu jinak. Vyzkoušený a moc dobrý recept. Bude chutnat třeba s pečenými brambory.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 porce kapra i s kůží
- 2 vejce
- 2 lžíce nasekané zelené petrželky
- 4 lžíce másla
- sůl
- 1 citron
Způsob přípravy
Porce kapra očistíme a z obou stran osolíme. Pak stranu s kůží pokapeme citronovou šťávou.
Ve vyšší pánvi porce kapra smažíme na másle z obou stran, přibližně 10 minut, až je maso hotové.
Mezitím uvaříme vejce natvrdo a po vychladnutí je nasekáme nadrobno. Přidáme k nim nasekanou zelenou petržel a opatrně promícháme.
Každou porci kapra na talíři posypeme vaječnou směsí a s vybranou přílohou podáváme.