Sdílet:

Ceviche recept

Adéla S.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí4 porce

Ačkoli Peruánci prohlašují ceviche jako své národní jídlo toto jídlo najdete v domácnostech a restauracích ve Střední a Jižní Americe téměř kdekoliv v přímořských oblastech. Toto lahodné jídlo ze syrové ryby, citrusů, koriandru a zeleniny je harmonickou kombinací slaných, kyselých a svěžích chutí.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 500 dkg Filet červeného ryby nejlépe chňapala rudého bez kůže o hmotnosti (nakrájený na tenké plátky)
  • 1 šálek limetkové šťávy (z 8 velkých limetek)
  • 3/4 šálku rajčat nakrájené na kostičky
  • 4 (asi 1/2 šálku) střední ředkvičky, nakrájené na půlměsíčky
  • 1/4 šálku čerstvého pomerančového džusu
  • 1 čajová lžička jemně nasekaného serrano chilli nebo 2 čajové lžičky jemně nasekaného jalapeña papriček
  • 1 čajová lžička mořské soli (podle chuti)
  • 1/3 šálku nasekaných čerstvých listů koriandru
  • 2 lžíce solené restovaných dýňových semínek pepitas


Způsob přípravy

Nakrájenou rybu dejte do středně velké mísy a přidejte limetkovou šťávu. Ujistěte se, že je ryba dokonale ponořena do šťávy. Dejte do lednice na 30 minut.

Vyndejte rybu z lednice a vylijte šťávu. Přidejte rajče, ředkvičky, pomerančový džus, chilli papričky a sůl. Nakonec posypeme koriandrem a dýňovými semínky a podle chuti osolíme. Podávejte ihned a můžete doplnit banány.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Ceviche recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Ceviche.
Hledat podobné recepty na internetu jako Ceviche

Kde najít informace



×