Punč recept
Punč. Punč je výborný zahřívací nápoj v zimních dnech. Je plný alkoholu, takže nevhodný pro děti, ale pro dospělé je po dnu stráveným třeba na sjezdovce požehnáním. Dětem do horkého džusu dejte trochu malinovky a vynechte alkohol. 7. 12.
Podobné recepty jako Punč
Pirohy recept
Postup přípravy. Z múky, vajca, soli a studenej vody vypracujeme pevné cesto. Do stredu dáme lyžičku plnky, prehneme do trojuholníka alebo obdĺžnika ( podľa toho, ako je lepšie zlepovať ) a okraje dobre zlepujeme. Pirohy varíme v osolenej vode asi 10 min, scedíme a posypeme opraženou strúhankou s cu
Podobné recepty jako Pirohy
Rybízová omáčka s vínem
Způsob přípravy. Očištěný rybíz podlijeme horkou vodou a dobře podusíme. Prolisujeme, přidáme cukr, víno a trochu povaříme. Když začne omáčka houstnout, přidáme pomerančovou a citronovou šťávu, hořčici, sůl a podle chuti ještě cukr. Omáčku podáváme ke zvěřině.
Podobné recepty jako Rybízová omáčka s vínem
Makovec
Cukr ušleháme s vejci do pěny. Pak postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva, olej a mák. Ušleháme hladké těsto. Formu na makovec vymažeme olejem, nalijeme do ní těsto a v předehřáté troubě pečeme moučník asi půl hodiny. Zapíchnutím špejle zkusíme zda je upečený.
Podobné recepty jako Makovec
Vepřový guláš: nejlepší recept na pravou hospodskou ...
Vepřový guláš patří mezi oblíbená česká jídla, které se vaří nejen v hospodách, ale i doma. Ať už čekáte větší společnost nebo řemeslníky, recept na dobrý guláš z vepřového masa se vám bude hodit. Výhodou vepřového masa je jeho nižší cena, ale i kratší dobra přípravy než u hovězího.
Podobné recepty jako Vepřový guláš: nejlepší na pravou hospodskou ...
Pečený králík na zelenině s cibulí
Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při teplotě 200 °C. Po zhruba 55 minutách pečení jednotlivé porce králíka obrátíme, tím zůstává nahoře. Pekáč už nepřikrýváme. Dopékáme, aby maso zčervenalo. Po prvním obracení ponecháme cca 20 minut, následně obrátíme ještě jednou na znovu cca 20 minut.
Podobné recepty jako Pečený králík na zelenině s cibulí
Salát Caesar
Rozpusťte máslo a olivový olej a přidejte česnek. Chleba přelijte touto směsí, smíchanou s petrželkou a ochucenou solí a pepřem a naaranžuje jej na pečicí plech. Pečte, až budou chlebové kousky zlatohnědé a křupavé (8–10 minut). Posypte je nastrouhaným parmazánem hned, jak je vyndáte z trouby.
Podobné recepty jako Salát Caesar