Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pirohy

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

24. 4. 2008 14:29

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie10 441 kJ / 2 496 kcal
Bílkoviny94,86 g
Tuky31,62 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 558 mg
Sodík 309 mg
Sůl0,62 g
Sacharidy450,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Plním pirohy na polovicu, polovica s tvarohom a polovica s lekvárom, ale možno podľa chuti naplniť len lekvárom alebo len tvarohom. Potom treba počítať s väčším množstvom tvarohu. Je lepšie použiť tvaroh mäkký, nie hrudkovitý.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

maja

19. 11. 2014 13:11

:-)skvele

tejaja tejaja

24. 7. 2014 10:24

maruna: :-D:-D Toto sú sladké pirohy, tvoj komentár by sa hodil skôr k slaným pirohom.

Honza Lejan: súhlas :-D

Honza Lejan

24. 7. 2014 09:01

Pozor, při vaření a konzumaci pirohů dodržujte, prosím, tradici. Pokud vaříte pirohy naslano (se zelím, masem, či bramborovou kaší), nezapomínejte na Vodku. Jedna před jádlem, druhá uprostřed a třetí zazdít. :-D

maruna

16. 3. 2014 12:42

polohrubou mouku, vejce, trochu soli, vlahou vodu, kapku oleje, zpracovat těsto, vláčnější, ne jako na nudle..!Náplň.. oloupané uvařené brambory rozšťouchat, přidat měkký tvaroh, skořici, cukr, dobře promíchat a touto směsí naplnit taštičky. Uvařit v mírně slané vodě a podávat přelité máslem. Máslo nechávám malinko přeškvařit-lehce do hněda. Výborné!!:-p

Bóďa

11. 3. 2014 23:31

tejaja: Jj takové pirohy se dělají u nás kousek za Stropkovem směrem na východ.

tejaja tejaja

10. 3. 2014 08:10

Bóďa:Áno, tatarčené pirohy ;-) Jedla som, sú výborné. U nás na Šariši sa robia pirohy na sladko. Odkiaľ si? ;-) Stropkov, Svidník?

Bóďa

9. 3. 2014 22:28

Já plním pirohy slaným tvarohem. Potom udělám cibulku na másle .(skoro až spálím) a promíchám s pirohama. Do mouky se ještě přidává pohanka .( na východě tomu říkáme tatarka.)Celá rodina to jí z jedné mísy a nejlepší jsou ty zespodu kde je nejvíce másla a cibulky.
Hrubá mouka ,pohanka (tatarka) sůl , vajíčko , voda. Do tvarohu žloudek ,sůl. Dobrou chuť. :-))

tejaja tejaja

12. 2. 2014 15:34

Acraj: áno, je to v podstate cesto na rezance, ale bez oleja a trocha mäkšie. Aspoň my robíme na rezance dosť tvrdé cesto, toto je mäkšie, aby sa dalo pekne zlepovať. ;-)

Acraj Acraj

12. 2. 2014 11:42

tejaja: Je to vlastně těsto, které připravuji na nudle do polévky, já přidám lžíčku oleje a těsto jde nádherně vyválet, vodu třeba vlažnou, hodně záleží na vypracování těsta a chvíli odpočnout, třeba pod porcel.miskou.:yes:

tejaja tejaja

12. 2. 2014 09:26

Ivanka: Ivanka, držím palce, nech sa vám darí :yes:;-)

Ivanka

12. 2. 2014 01:20

Zit v cizine , jeste neznamena zapomenout jak chutna prave ceske nebo slovenske jidlo .Pirohy jsem si sice napoprve koupila v polskem obchode , ale jahodovou omacku uz jsem zvladla sama . priste uz budou I pirohy moje .Recetr neni tezky a nasi ceskou mouku mam take dostupnou .. Vsechno se da naucit , kdyz clovek jenom troche chce . :-8:-p:-K

tejaja tejaja

23. 3. 2013 08:21

Zuzana: Pochádzam zo Šarišskej oblasti a na Šariši sa pirohy plnené zemiakmi a ani kyslou kapustou nikdy nerobili a nerobia. U nás sa pirohy robia na sladko ;-)

Zuzana

23. 3. 2013 02:30

Nejlepší jsou stejně plněné šťouchanými brambory (nebo i kyselým zelím) se smetanou :-K Ale každý má jinné chutě takže :yes:

tejaja tejaja

27. 2. 2012 08:53

Acraj: ;-) recepty sa všelijako "vylepšujú", niekedy na škodu veci. Môžem ťa ubezpečiť, že takto sa u nás na východe pirohy robia generácie a vždy sú ok. S mliekom sa určite nerobili nikdy. Jediný rozdiel je v tom, že ak by si šla ešte trocha na východ, tak sa nerobia pirohy len z pšeničnej múky, ale sa mieša aj pohánková múka. Pirohy sú potom tmavšie.
Ale vybrať si musíš ty ;-)

Acraj Acraj

26. 2. 2012 23:39

tejaja:Jsem trochu zmatená, na "akosatorobí", je 1/2 kg polohrubé mouky, 200 ml teplého mléka a štipku soli, nic víc, těsto má nádherné, někde zase čtu, i vejce, tak jsem z toho jelen, vypadají tak lákavě, chci je udělat, ale podle kterého receptu ???:-//

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pirožky recept pirožky sladke pirohy recept pirožky plněné pirohy pyrohy recept na pirožky smažené pirohy pirohy na sladko pirohy sladké pirohy s tvarohem pyrohy recept pirohy plněné tvarohem sladke pirohy recept pirohy s povidly recept na sladké pirohy recept na pyrohy sladké pirožky slovenské pirohy smažené pirožky

Suroviny: mouka polohrubá, vejce, sůl, tvaroh, cukr, cukr vanilkový, vejce, cukr, marmeláda, olej, strouhanka, cukr moučkový, máslo, kakao, skořice mletá

TopRecepty.cz

Pirohy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K4l