Karbanátek z lososa recept
Česká klasika, to je mleté maso vytvarované do placičky, tedy karbanátek. Tradičně se připravuje z hovězího a vepřového masa, ale vyzkoušet ho lze také z masa rybího. Chutná výtečně a zabalit ho můžeme například mezi dvě housky jako hamburger, nebo ho podávat s rýží či bramborem.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 400 g lososa
- 400 g tresky nebo jiné bílé ryby
- 2 housky
- 2 vejce
- 100 ml smetany na vaření
- 1 cibuli
- 2 lžíce kopru
- strouhanka
- olej na smažení
- sůl
- pepř
Způsob přípravy
Rybu zbavíme kůže, kostí a nakrájíme nebo nameleme nadrobno. Nakrájenou rybu nasypeme do mísy, přidáme nasekaný čerstvý kopr, najemno nakrájenou cibuli a sůl s pepřem.
Housky nakrájíme na malé kostičky. V misce prošleháme vajíčka se smetanou a nalijeme je na pečivo, které necháme pár minut nasáknout. Pak houstičky lehce vyždímeme a přidáme k masu.
Vše důkladně promícháme a navlhčenýma rukama vytvarujeme placičky. Karbanátky obalíme ve strouhance a osmažíme dozlatova z obou stran, v dostatečném množství oleje.
Usmažené karbanátky poklademe na papírovou utěrku, která odsaje přebytečný tuk.