Karbanátek z lososa recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Česká klasika, to je mleté maso vytvarované do placičky, tedy karbanátek. Tradičně se připravuje z hovězího a vepřového masa, ale vyzkoušet ho lze také z masa rybího. Chutná výtečně a zabalit ho můžeme například mezi dvě housky jako hamburger, nebo ho podávat s rýží či bramborem.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 400 g lososa
  • 400 g tresky nebo jiné bílé ryby
  • 2 housky
  • 2 vejce
  • 100 ml smetany na vaření
  • 1 cibuli
  • 2 lžíce kopru
  • strouhanka
  • olej na smažení
  • sůl
  • pepř


Způsob přípravy

Rybu zbavíme kůže, kostí a nakrájíme nebo nameleme nadrobno. Nakrájenou rybu nasypeme do mísy, přidáme nasekaný čerstvý kopr, najemno nakrájenou cibuli a sůl s pepřem.

Housky nakrájíme na malé kostičky. V misce prošleháme vajíčka se smetanou a nalijeme je na pečivo, které necháme pár minut nasáknout. Pak houstičky lehce vyždímeme a přidáme k masu.

Vše důkladně promícháme a navlhčenýma rukama vytvarujeme placičky. Karbanátky obalíme ve strouhance a osmažíme dozlatova z obou stran, v dostatečném množství oleje.

Usmažené karbanátky poklademe na papírovou utěrku, která odsaje přebytečný tuk.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Karbanátek z lososa recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Karbanátek z lososa.
Nebo hledejte podobné podle části názvu karbanátek lososa .
Hledat podobné recepty na internetu jako Karbanátek z lososa

Kde najít informace



×