Bramborová omeletka recept
Bramborová omeletka je pochoutka pro všechny, kdo nemusí mít nutně maso. Zkuste a uvidíte že s ní budete mít velký úspěch.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 3 velké brambory
- 3 vejce
- 70 g plátkového sýra
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce oleje
- 1 rajče
- 1 lžíce nasekaného kopru
- sůl
- mletý černý pepř
Způsob přípravy
Brambory oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Pak je propláchneme studenou vodou a necháme důkladně okapat.
V misce ušleháme vejce se špetkou soli, pepře a s nasekaným koprem. Nakonec přidáme nadrobno nakrájené rajče.
Ve vyšší pánvi rozpustíme máslo v oleji a rozložíme do ní polovinu nastrouhaných brambor. Zalijeme to vaječnou směsí, nemícháme, a pod pokličkou vše smažíme 3 minuty. Pak na omeletu položíme plátky sýra, vše pokryjeme zbylými bramborami a vše znovu smažíme přikryté poklicí dalších 5 minut.
Po této době omeletu obrátíme a smažíme ještě asi 3 minuty. K hotové omeletě můžeme přidat, čerstvou zeleninu, pikantní hořčici nebo oblíbený dip.