Kuřecí stehna pečená na kořenové zelenině
Okořeněná stehýnka položte do pekáčku na zeleninu, navrch dejte kousky másla a vše podlijte trochou vody (asi půl hrnku). Pekáček vložte do vyhřáté trouby na 180 °C a pečte přibližně 70 minut, až budou stehna krásně zlatavá a zelenina měkká. Podávejte s pečenými bramborami, které můžete klidně péct v troubě ...
Podobné recepty jako Kuřecí stehna pečená na kořenové zelenině
Hovězí maso na víně s kořenovou zeleninou recept
Hovězí maso a červené víno k sobě výborně ladí a chuťově se krásně doplňují. Tyto křehké kousky hovězího masa pomalu dušené na víně se zeleninou, bylinkami a česnekem zaručeně nezklamou. Nejlépe si je vychutnáte s bramborovou kaší. 4,9 (19×) Vareniste.cz. 3 názory. 160 min.
Podobné recepty jako Hovězí maso na víně s kořenovou zeleninou
Kuřecí maso na kořenové zelenině s rajčaty recept
Přidáme nasekanou zeleninu, koření, zhruba 200 ml vody a dusíme zhruba 15 minut. Pak maso vyjmeme, zeleninu ještě rozmixujeme ponorným mixérem, vše zahustíme záklechtkou - rozšleháme lžíci mouky ve vodě, naředíme dle potřeby a zvolna provařujeme za občasného promíchání minimálně 20 minut.
Podobné recepty jako Kuřecí maso na kořenové zelenině s rajčaty
Kuřecí na kořenové zelenině recept
Mezitím očistíme a nakrájíme cibuli, celer, petržel a mrkev na kousky velikosti soust a troubu rozehřejeme na 200°C. Opečené maso obložíme kousky zeleniny a podlijeme horkým vývarem do dvou třetin výšky masa. Přidáme nové koření, celý pepř, bobkový list, tymián a pečeme zhruba hodinu za občasného polévání masa výpekem.
Podobné recepty jako Kuřecí na kořenové zelenině
Kuře s kořenovou zeleninou
1. ks kuřecí maso celé kuře. 5. ks mrkev 4-5. 3. ks petržel 2-3. 1. ks celer střední. 3. ks kedlubna 2-3. 5. stroužek česnek. 1. ks cibule. sůl. vegeta. olej. Postup přípravy receptu. 1. Cibuli nakrájíme na kolečka, česnek na plátky. Dáme do velkého hrnce osmažit. Přidáme na čtvrtky naporcované kuře a ze všech stran opečeme.
Podobné recepty jako Kuře s kořenovou zeleninou
Pošírovaný kapr s kořenovou zeleninou
4 porce. 60 minut. Suroviny. bílé víno 500 ml. jablečný ocet 2 lžíce. voda (nebo rybí vývar) 1 litr. černý pepř (celý ) 5 kuliček. bobkový list 2 ks. zelenina (kořenová (mrkev, celer, petržel, pórek)) 500 g. cibule 1 ks. kapr (Filety ) 4 ks (po 150 g) křen (malý kousek čerstvého ) bramborová kaše (bramborové pyré k podávání) Postup přípravy.
Podobné recepty jako Pošírovaný kapr s kořenovou zeleninou
Králík s hořčičnou omáčkou pečený s kořenovou zeleninou ...
Mrkev, celer a petržel očistěte a nakrájejte na kousky. Maso vložte do olejem vymazaného pekáčku. Přidejte nakrájenou zeleninu. Česnek nakrájejte na plátky, cibuli na čtvrtky a přidejte k masu spolu s bylinkami. Ve 400 ml vody důkladně rozmíchejte hořčici a směsí přelijte maso se zeleninou. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C.
Podobné recepty jako Králík s hořčičnou omáčkou pečený s kořenovou zeleninou ...
Kuřecí maso s kořenovou zeleninou recept
Postup přípravy. Maso nakrájíme na nudličky a promícháme s vejci, solí a máčeným solamylem, pak ho opékáme na oleji, přidáme nakrájenou mrkev a na hrubou nastrouhaný celer, opékáme, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Před koncem přihodíme nasekaný pórek a cibulky, dochutíme cukrem a citrónovou šťávou.
Podobné recepty jako Kuřecí maso s kořenovou zeleninou
Jelení kýta s portským a pyré z kořenové zeleniny | Prima ...
Portské víno a kořenová zelenina se postarají o báječnou chuť. 4 porce. 120 minut. Maso. jelení kýta ( bez kosti) 800 g. špek 70 g. Marináda. dijonská hořčice 1 lžíce. med 2 lžíce. portské víno 200 ml. citronová šťáva 2 lžíce. olivový olej 5 lžic. pepř (čerstvě namletý) bobkový list 2 ks. nové koření 5 kuliček. pepř celý 5 kuliček.
Podobné recepty jako Jelení kýta s portským a pyré z kořenové zeleniny | Prima ...
Krůtí stehna na kořenové zelenině recept
Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky. Na rozpálenou pánev nalijeme olej, přidáme zeleninu, lehce osmahneme. Přidáme krůtí stehna a koření, podlijeme vodou a dusíme do měkka. Vytáhneme krůtí stehna a zeleninu propasírujeme.
Podobné recepty jako Krůtí stehna na kořenové zelenině
Svíčková na smetaně II.
1. kg hovězí svíčková nebo falešná svíčková. 350. g zeleninová směs pod svíčkovou, popřípadě čersvý kořenová zelenina. 2. kelímek šlehačka. 0,50. l mléko. 150. g anglická slanina. 2. ks cibule. 1. lžička sůl. 2. lžíce hořčice. 5. ks pepř mletý kuliček. 5. ks bobkový list. 5. ks nové koření kuliček. 3. ks hřebíček. 1. l voda. 2.
Podobné recepty jako Svíčková na smetaně II.
Pohanka s kuřecím masem a kořenovou zeleninou recept ...
Suroviny: pohanka, vývar drůbeží, maso kuřecí, sůl, pepř mletý, zelenina kořenová, cibule, česnek, rajče drcené, olej, koření oregáno, sýr tvrdý
Podobné recepty jako Pohanka s kuřecím masem a kořenovou zeleninou ...
Vrstvený pekáč z kořenové zeleniny
Kořenová zelenina má skvělou chuť, která se vzájemně výborně doplňuje. Ačkoliv většinou zapékáme samotné brambory, je to škoda... Tentokrát je zkuste proložit i dalšími druhy zeleniny a uvidíte, jak milé překvapení to bude. 4 porce. 60 minut. Suroviny. máslo 30 g. cibule (oloupaná, nakrájená na kolečka) 2 ks.
Podobné recepty jako Vrstvený pekáč z kořenové zeleniny
Kuřecí stehna pečená na kořenové zelenině recept
Vložíme kuřecí na zeleninu, podlijeme, přikryjeme alobalovou folií s malým otvorem na odchod páry a dáme do trouby. Pečeme při 175°C cca 20 minut, obrátíme a pečeme cca dalších 20 minut. Při obrácení zeleninu se šťávou promícháme, případně přidáme vodu k podlití.
Podobné recepty jako Kuřecí stehna pečená na kořenové zelenině
Hovězí na víně a kořenové zelenině recept
1 velká petržel. 4 cibule. 500 ml kvalitního červeného vína. 2 bobkové listy. 5 kuliček nového koření. 2 lžíce oleje. 1 lžíce změklého másla. 1 lžíce jáhlové mouky. sůl. 1 lžíce citronové šťávy. mletý pepř. Na kaši: 450 ml mléka. 200 g instantní polenty. 100 g másla. Naše kuchařky. právě v prodeji. Do obchodu. Nutriční hodnoty.
Podobné recepty jako Hovězí na víně a kořenové zelenině
Pečený hovězí vývar s nudlemi s libečkem a petrželkou ...
Základem jsou dozlatova upečené hovězí kosti, kvalitní maso, velká porce kořenové zeleniny a oblíbené nudličky. Tahle polévka bude ozdobou nejen slavnostní tabule. 6 porcí. 120 minut. česká. Suroviny. hovězí žebra (masitá ) 500 g. morková kost 300 g. mrkev 2 ks. celer 1/2 ks. petržel 1 ks. cibule (větší ) 1 ks. česnek 3 stroužky.
Podobné recepty jako Pečený hovězí vývar s nudlemi s libečkem a petrželkou ...
Dančí maso na kořenové zelenině recept
Postup přípravy. Maso pečlivě odblaníme a nakrájíme na kostky. Osolíme a opepříme. Jak odblanit maso. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostky nebo nastrouháme nahrubo. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Slaninu nakrájíme na kostičky. Na sádle zpěníme cibulku, přidáme slaninu, po chvilce kořenovou zeleninu.
Podobné recepty jako Dančí maso na kořenové zelenině
Jehněčí na kořenové zelenině
Potom přidáme nakrájenou cibuli, celer a mrkev. Vmícháme protlak, hořčici a přidáme koření. Po krátkém restování, zalijeme vínem a necháme minutku provařit. Přilijeme vývar a vložíme bylinky. Jak okořenit jehněčí maso. Vše vložíme do trouby a pečeme na 150 °C , dvě hodiny bez hlídání. Poté maso zkontrolujeme, promícháme a přidáme teplotu na 200 °C.
Podobné recepty jako Jehněčí na kořenové zelenině
Vařené hovězí se zeleninou Pot au feu
Mezitím oloupejte brambory a očistěte zeleninu. Větší kusy překrojte na polovinu. Pěnu sbírejte a vyhazujte. Osolte, přidejte koření, bylinky, brambory, mrkev, celer, petržel a cibuli a pozvolna vařte, až zelenina změkne. Zeleninu vyjměte, nechte zchladnout a nakrájejte na kostičky, cibuli oloupejte a rozkrájejte na čtvrtky ...
Podobné recepty jako Vařené hovězí se zeleninou Pot au feu
Dietní sekaná z krůtího masa s kořenovou zeleninou recept ...
Krůtí, nebo drůbeží maso promícháme s moukou, domácí strouhankou, vejcem, pokrájenou nebo nastrouhanou kořenovou zeleninou a ještě přimícháme nasekanou petrželku a lehký vývar. Pak si uděláme pěknou šišku, kterou potřeme bílkem, posypeme drceným kmínem (není nutné).
Podobné recepty jako Dietní sekaná z krůtího masa s kořenovou zeleninou ...
Kořeněná zelenina recept
Postup s máslem, olejem, chilli, česnekem a kořením zopakujeme a tentokrát přidáme cibuli. Tu necháme zesklovatět a změknout, opět na závěr posypeme petrželí a přesuneme na talíř. Podáváme s chlebem Naan a se zálivkou, kterou uděláme smícháním medu a citronu. Poznámka autorky receptu.
Podobné recepty jako Kořeněná zelenina
Černá čočka s kořenovou zeleninou příloha či teplý salát ...
Černá čočka s kořenovou zeleninou - příloha či teplý salát. Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód: https://rcpt.cz/Wr3v
Podobné recepty jako Černá čočka s kořenovou zeleninou příloha či teplý salát ...
Pomazánka z kořenové zeleniny recept
Postup přípravy. Mrkev, pastinák i petržel nastrouháme. Rozpustíme máslo a zeleninu na něm orestujeme, podlijeme trochou vody a necháme několik minut podusit. Vodu slijeme a necháme zeleninu trochu vychladnout.
Podobné recepty jako Pomazánka z kořenové zeleniny