Kapr pečený na kmíně recept
Kapr pečený na kmíně je taková malá generálka na kapra tradičně vánočního. Třeba to tentokrát ten klasický smažený v trojobalu nakonec nebude.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 6 porcí kapra
- sůl
- kmín
- 1 citron
- 200 g másla
Způsob přípravy
Očištěné kapří porce osolíme a potřeme citronovou šťávou. Připravený pekáč vyložíme plátky másla, položíme na něj porce ryby a lehce je posypeme kmínem. Předtím necháme troubu předehřát na 180 stupňů.
Do předehřáté trouby položíme pekáč a během pečení rybu podléváme vypečenou šťávou. Je-li třeba, můžeme kapra podlít trochou vody. Doba pečení závisí na tloušťce porcí a na druhu trouby.
Hotovou rybu můžeme podávat třeba s bramborovou kaší.