Omáčky ke kuřecímu masu recept
Omáčky ke kuřecímu masu mohou být zeleninové, smetanové, nebo jako tahle, se žampiony. Stačí pak jen přidat třeba grilovaná kuřecí prsa a hranolky a výborné jednoduché jídlo je na stole.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g žampionů
- 250 ml smetany
- 30 g másla
- 1 citron
- kmín
- mletý černý pepř
- mořská sůl
- hladká mouka
Způsob přípravy
Na plátky nakrájené žampiony zvolna dusíme v rozpuštěném másle společně se lžičkou citronové šťávy. Po deseti minutách k nim přidáme dvě lžíce hladké mouky rozmíchané ve smetaně, špetku pepře, soli a kmínu a za občasného míchání omáčku dusíme ještě 5 až 10 minut.
Nakonec hotovou omáčku podle chuti ještě okořeníme a dosolíme.