Vepřové maso v omáčce s petrželkou recept
Jako přílohu k vepřovému masu s omáčkou podáváme např. tagliatelle, nebo krajíce čerstvého žitného chleba. Ideální teplá, rychlá večeře.
(celý recept)
Ingredience receptu
- vepřové maso
- 2 ks červená kuchyňská cibule
- řepkový olej
- petrželka kudrnka
- drcený kmín
- sůl
- jemná dětská krupička
- provensálské bylinky
- červená uzená paprika
- 1 ks šlehačka
Způsob přípravy
Maso si lehce naklepeme a osolíme. Posypeme provensálským kořením a červenou uzenou paprikou. Na pánvičce ho z obou stran osmahneme, aby se pěkně zatáhlo.
V hrnci si na oleji orestujeme na jemno nasekanou červenou cibuli. Vmícháme nakrájenou petrželku.
Vložíme maso. Přilijeme šlehačku a rozmícháme. Přidáme trochu vody a vaříme.
Na závěr můžeme zahustit jemnou dětskou krupičkou a chvíli povaříme. Dobrou chuť.