Nejlepší fastfoody v Evropě
Když si ještě chvíli počkáme, určitě zanedlouho zase bude možné cestovat. To se zdá být nevyhnutelné, protože lidi jsou ze své podstaty obdařeni chutí objevovat. A když už bude možné cestovat s chutí, tak je zároveň možné cestovat za chutěmi. Po celé Evropě můžete najít spoustu skvělých fastfoodů, které vám naservírují vynikající pouliční jídlo, kdy v blaženém klidu zapomenete na někde ještě běžné mokré housky, pochybné maso nebo zavánějící zeleninu. Pojďme se tedy podívat na letmý výběr těch nejlepších evropských fastfoodů.
Hija de Sanchez – Kodaň
Stánek, který se specializuje na mexické tacos, najdete v dánské Kodani. Její majitelka dlouhá léta vařila v restauraci Noma. Ta je proslulá po celém světě, ne nadarmo získala dvě michelinské hvězdy. Proto se stánku s rychlým občerstvením Hija de Sanchez někdy říká šéfkuchařka na kolečkách (překlad ovšem zní dcera Sanchezových). Z výšin vysoké gastronomie špičkových podniků se Rosio Sanchezová chtěla přiblížit více „obyčejným“ lidem a „obyčejným“ místům a při tom nepoztrácet nic z božských chutí. Jestli se jí to povedlo, zjistíte za sto dánských korun (340 korun českých), což na tamější hlavní město není vůbec špatná cena.
Sea Me – Lisabon
Tento fastfood logicky těží z polohy blízko u moře. Najdete jej v místech, kde stávaly staré rybářské obchody, a toto genius loci fastfood elegantně převzal. Proslulost získal grilovanými olihněmi, které jsou vždy čerstvě vylovené. Originalitu receptů podtrhují tajnosti, které s nimi majitelé podniku dělají. Jako přidaná hodnota se jeví rovněž kombinování portugalské kuchyně s japonskou, což jako neortodoxní fúze vypadá dost zajímavě. Třeba takový tuňákový sendvič s téměř syrovou rybou vám určitě vyrazí dech. Pro našince, neuvyklé na plody moře, se tak stává návštěva tohoto fastfoodu procházkou po jiných krajinách.
Miam Miam – Paříž
Podle gastro znalců v podniku Miam Miam najdete ty nejlepší citronové palačinky v Paříži. Pan majitel je pomocí dlouholetých zkušeností dotáhl k dokonalosti. A protože ve stánku vaří pouze on v jedné osobě i kuchař, občas se tam tvoří dlouhé fronty. Avšak trpělivost růže přináší. V tomto případě přinese spíš palačinky, ale v tomto fastfoodu i palačinky pohankové naplněné skvělou čerstvou zeleninou a rozteklým sýrem.
https://www.facebook.com/ChezAlainMiamMiam/
AmsterDAM Good Cookies
Mottem tohoto podniku sídlícím v nizozemském Amsterdamu je „vyvolávat v lidem úsměv“. A daří se jim to skrz božské vafle, které fastfood nabízí ve třech chuťových variantách – klasické, s meruňkami s medem a s ovocem. Pouliční restaurace také svoje vafle nabízí v originálních plechovkách, které si můžete odnést domů a tam si vytvořit svoji vlastní verzi sladké svačiny.
https://www.amsterdamgoodcookies.com/en/
Mordi e Vai – Řím
Římský šampion v rychlém občerstvení vaří na svém místě již mnoho let a několikrát obdržel cenu pro nejlepší italskou pouliční restauraci. Její majitel Sergio Esposito dovedl k dokonalosti plněné sendviče z chleba focaccia. Ty ukrývají zejména tradiční italské suroviny, jako jsou například dršťky s omáčkou a slaninou, klobásky, vařené masové kuličky, sýry a tak dále. Chleba si pan majitel peče sám v unikátní starověké peci. Když už tam budete, zkuste třeba vařené skopové s restovanou čekankou.
Olivový chléb se sušenými rajčaty a chřestem
Italská klasika olivový chléb se sušenými rajčaty jednoduše na vašem stole díky tomuto skvělému receptu.
Perfektní palačinky
Vychytané těsto je základem dobrých palačinek a to je základem tohoto receptu. palačinky kombinujte, s čím chcete.
Plněný pita chléb
Kebab jde udělat i doma a k tomu se nejvíc hodí domácí pita chléb, který naplňte podle libosti.