Kuře na česneku recept
Kuře na česneku pečené současně s brambory je pikantní a voňavé. Hotové jídlo můžete po upečení posypat nadrobno nasekanou pažitkou.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 malé kuře
- 500 g brambor
- 4 stroužky česneku
- 2 cibule
- 150 ml suchého bílého vína
- 150 ml zeleninového vývaru
- 1 lžička sladké papriky
- 1/2 lžičky chilli koření
- 1 citron
- 7 lžic olivového oleje
- sůl
- mletý černý pepř
- zelená pažitka
Způsob přípravy
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. V misce smícháme mletou papriku, chilli, nastrouhanou citronovou kůru, olej, špetku pepře, špetku soli a dobře promícháme.
Očištěné kuře položíme do pekáče a obložíme ho nahrubo nakrájenou cibulí, plátky česneku a na čtvrtky nakrájenými oloupanými brambory. Vše potřeme vrstvou marinády z misky a v předehřáté troubě pečeme asi 25 minut.
Po této době kuře podlijeme vývarem a vínem a dále pečeme dalších 20 až 30 minut doměkka. Během pečení kuře a brambory poléváme výpekem.