Kachna se zelím a knedlíkem recept
Příprava zelí: Kysané zelí dáme do hrnce, přidáme cca 3 dcl vody, pod pokličkou vaříme do měkka. Voda v zelí se musí téměř úplně odvařit. Do takto připraveného zelí přidáme zásmažku, kterou jsme si mezitím připravili.
Podobné recepty jako Kachna se zelím a knedlíkem
Červené zelí ke kachničce recept
Postup přípravy receptu. Na sádle zpěníme cibuli + zelí + cukr, necháme zkaramelizovat, přidáme pokrájené švestky, vodu, ocet a necháme 20 minut dusit. Nakonec nastrouháme jablka a dochutíme solí. Povaříme.
Podobné recepty jako Červené zelí ke kachničce
Pečená kachna se zelím
Po 3 minutách do pánve nasypeme nakrájené zelí a smažíme ho za občasného zamíchání přibližně 4 minuty. Když zelí zkřehne, přidáme do pánve 10 lžic vody, pánev zakryjeme poklicí a zelí dusíme na mírném ohni 5 až 7 minut. Hotové zelí by mělo být křupavě měkké. Podle chuti ho osolíme. Kachní prsa nakrá
Podobné recepty jako Pečená kachna se zelím
Kachna pomalu pečená
Pečená kachna patří k tradičním pokrmům české kuchyně, které naše babičky i prababičky připravovaly především ke slavnostnějším příležitostem. Obvykle se podává s červeným nebo bílým zelím a bramborovým, případně houskovým knedlíkem. Pomalu pečená kachna - MALL.TV | Seriály, pořady a filmy zdarma. C
Podobné recepty jako Kachna pomalu pečená
Recept kluci v akci-Pečená vepřová žebírka s kynutou ...
kluci v akci-Pečená vepřová žebírka s kynutou cmundou - 4 porce. jeho autor skryl. Do doby, než jej znovu zveřejní, vám nabízíme několik podobných receptů. Pečená vepřová žebírka. Cibuli, česnek, kečup, hořčici, pivo, sůl, pepř smícháme v hustou marinádu, do které vložíme žebírka a necháme přes noc
Podobné recepty jako Recept kluci v akci-Pečená vepřová žebírka s kynutou ...
Kuřecí čína se zelím recept
Kuřecí prsíčka omyjeme a nakrájíme na kousky. Ze 2 lžic oleje, soli a 3 lžic sojové omáčky připravíme marinádu a prsíčka do ní naložíme. Necháme v chladu alespoň hodinu rozležet, lépe však přes noc. Zelí nakrájíme na nudličky, cibuli na měsíčky. V hlubší pánvi rozehřejeme trochu oleje a krátce na ně
Podobné recepty jako Kuřecí čína se zelím
Babiččina pečená husa recept
V den pečení do ní nacpu 1-2 rozkrojená jablka a 1 rozkrojenou cibuli. jedno jablko a velkou cibuli poházím okolo do pekáče.Podliji trochu vodou a dám do trouby péct na 70-80 stupňů na 12 slovy dvanáct hodin! Potom odklopím vrchní pekáč a na cca půl hodiny zvíším na 180 grádů aby se udělala kůrčička
Podobné recepty jako Babiččina pečená husa
Dušené červené zelí
Zelí zbavíme svrchních listů, tvrdého stonku a nakrájíme. 2. Na másle osmažíme cibuli, ke konci přidáme cukr (já dávám třtinový), opražíme a potom přidáme nakrouhané zelí. Dusíme na másle, na mírném ohni pod pokličkou za občasného míchání asi 20 minut.
Podobné recepty jako Dušené červené zelí
Dušené zelí mojí babičky
Na pánev dáme omastek, na kterém zkaramelizujeme krystalový cukr /tak akorát/ a pak přidáme zelí. Jen tak pohoníme, aby se zelí "opeklo", ochutnáme a dle potřeby přisladíme, příp. přikyselíme. NEVAŘÍME!!! Zelí je krásně křupavé a k masu s knedlíkem naprosto nejlepší. DOBROU CHUŤ!!!
Podobné recepty jako Dušené zelí mojí babičky
Husa na pomerančích recept
Posypeme trochou drceného kmínu. Jablka oloupeme, nakrájíme na měsíčky, zbavíme jadřince a vložíme do husy. Jeden pomeranč oloupeme, rozdělíme na dílky a vložíme do husy. Husu dáme do pekáče, podlejeme vodou a pečeme pod poklicí cca 2 hodiny (podle velikosti), na 180°C, do měkka.
Podobné recepty jako Husa na pomerančích
Pečené kuře recept
Nejlepší je péct kuře v dušáku. Pokrájíme kousky slaniny-špeku, trochu podlijeme vodou a dáme do trouby. Pečeme při 170°C asi půl hodiny, odklopíme víko a přisypeme pokrájený česnek, aby byl po celé ploše. Dáme podlité opět zpět péct. Mezitím pokrájíme na kostičky 3 cibule.
Podobné recepty jako Pečené kuře
Katův šleh a bramboráčky recept
Okurku nakrájíme na kostičky a přidáme k leču. V pánvi (ideálně ve woku) rozpálíme tuk (sádlo nebo olej), přidáme naložené masové nudličky a zprudka restujeme, cca 5 minut. Přidáme cibuli, feferonku, na plátky nakrájený česnek, papriku a znovu 5 minut restujeme a mícháme. Poté přidáme lečo, kečup a
Podobné recepty jako Katův šleh a bramboráčky
Kachní prsíčka na strouhaných bramborech recept
Poté se zalije lakem (na 1l vody se použije 100g pragandy) a nechá se zaležet až 10 dnů v chladu, přičemž se doporučuje po 2-3 dnech maso překládat. Zaležené maso udíme obvyklým způsobem Domácí klobásy: k 1kg nakrájeného masa přidáme asi 25g směsi praganda, promícháme a necháme v chladu proležet 1-2
Podobné recepty jako Kachní prsíčka na strouhaných bramborech
Pečené vepřové koleno recept
marketule:Kolegyně blíženkyně, koleno přes kůži nakrojím kolem dokola až ke kosti, potřu pln. hořčicí , solí a nějakým kořením, nechám dva dny v lednici. Do pekáče nakrájím cibuli, naleju černý pivo a koleno peču přikrytý na 80stupňů cca. 3 hodiny. Peču syrové a odklopím a teplotu přidám až na konci
Podobné recepty jako Pečené vepřové koleno
Rýže dušená v troubě recept
Zapneme troubu na plný výkon. Do konvice si dáme vařit vodu. Libovolné množství rýže nasypeme do mísy z varného skla, propláchneme několikrát pod studenou vodou. Osolíme, vložíme cibuli s napíchaným hřebíčkem, přidáme asi 3 lžíce oleje a zalijeme vroucí vodou. Vody dáme tolik, kolik je rýže (asi 1 c
Podobné recepty jako Rýže dušená v troubě
Kuře pečené na plechovce od piva recept
V misce smícháme cukr, papriku, sůl, hořčici, pepř, tymián a česnek. Do sklenice odlijete polovinu piva a do plechovky nasypete 1 lžičku kořenící směsi (pivo napění!). Kuře očistíme omyjeme a zevnitř ho posypeme kořením. Z vnějšku ho potřeme máslem a poté ho posypeme zbývajícím kořením.
Podobné recepty jako Kuře pečené na plechovce od piva
Minutková kachní prsa recept
Při řezání dáváme pozor, aby nedošlo k řezání do masa. Takto předpřipravená kachní prsa opeříme čerstvě mletým pepřem z obou stran a velmi vydatně i osolíme čerstvě mletou mořskou solí. Okořeněná a nasolená prsa vložíme kůží na silně rozpálenou steakovou pánev a opékáme cca 7 minut.
Podobné recepty jako Minutková kachní prsa
Jednoduchý křupavý bůček
Když peču bůček v jednom pekáči s masem, tak přidávám i cibuli, česnek, koření. Ale bůček pečený samotný máme nejraději, tak jak jsem popsala. Kůžičku po obrácení a posolení samozřejmě nepoléváme - byla by přesolená a nebyla by křupavá
Podobné recepty jako Jednoduchý křupavý bůček