Domácí vaječný koňak recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření10 minPočet porcí8 porcí

Likér s krásně žlutou barvou se tradičně pije na Vánoce nebo Velikonoce, ale “vaječňák” výborně chutná třeba i v létě. Stačí do sklenky přidat pár kostek ledu.
Zdenka Pohlreich ani Zdeněk Pohlreich by tímto vajčným koňakem nepohrdli.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 4 žloutky
  • 1 slazené kondenzované mléko (např. Salko)
  • 1 neslazené kondenzované mléko
  • 1 vanilkový cukr
  • 500 ml rumu


Způsob přípravy

Žloužky rozmixujeme do hladka společně se slazeným i neslazeným kondenzovaným mlékem a vanilkovým cukrem.

Rozmixovanou směs promícháme s rumem a plníme ji do uzavíratelných lahví. Vaječný koňak uchováváme v lednici.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Domácí vaječný koňak recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Domácí vaječný koňak.
Nebo hledejte podobné podle části názvu domácí vaječný koňak .
Hledat podobné recepty na internetu jako Domácí vaječný koňak

Kde najít informace



×