Kachní prsíčka na strouhaných bramborech
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 2 450 kJ / 586 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,26 g |
Tuky | 0,43 g |
Vláknina | 10,64 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 25 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 63,00 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 12. 2015 19:49
5. 11. 2010 00:20
Jendo, díky. Já jsem to maso tehdy nesolila klasicky, ale Pragandou. Jenže jsem ho nenechala dlouho, snad tak půl dne a pak upekla.
Rozhodně to nepíšu proto, že bych se zpětně něčeho bála, spíše pro příště...Určitě nejsem ten typ, co by se vyhýbal uzeninám a kupovaným výrobkům, ani tomu modernímu sledování "éček" jsem nikdy nepodlehla. Jím prostě to, co mi chutná.
Ale jsem tu trochu na rozpacích...O rok starou sekanou už nejde, ale nechtěla bych udělat chybu příště. Proto ty dotazy a odkazy. Ale pokud se s pragandou může péct i vařit, nejsem proti. A pokud by maso bylo například křehčí a chutnější...proč to nezkusit?
Rozhodně to nepíšu proto, že bych se zpětně něčeho bála, spíše pro příště...Určitě nejsem ten typ, co by se vyhýbal uzeninám a kupovaným výrobkům, ani tomu modernímu sledování "éček" jsem nikdy nepodlehla. Jím prostě to, co mi chutná.
Ale jsem tu trochu na rozpacích...O rok starou sekanou už nejde, ale nechtěla bych udělat chybu příště. Proto ty dotazy a odkazy. Ale pokud se s pragandou může péct i vařit, nejsem proti. A pokud by maso bylo například křehčí a chutnější...proč to nezkusit?
5. 11. 2010 00:05
Eli, já musím do této debaty ještě jednou vstoupit a osvětlit, co znamená citace "Solící dusitanová směs Praganda nesmí být používána k přímému solení potravin a hotových pokrmů."
Když si namažu chléb se sádlem, v žádném případě si ho nemůžu posolit Pragandou, protože ta je určena k naložení masa a potažmo i masových směsí určených k další tepelné úpravě. To zmanená nejen k uzení, ale i k vaření a pečení. Tvá sekaná zcela jistě nebyla chybou.
Když si namažu chléb se sádlem, v žádném případě si ho nemůžu posolit Pragandou, protože ta je určena k naložení masa a potažmo i masových směsí určených k další tepelné úpravě. To zmanená nejen k uzení, ale i k vaření a pečení. Tvá sekaná zcela jistě nebyla chybou.
4. 11. 2010 23:17
http://www.drostra.cz/?pid=7414&PN=Praganda+250g
Přidávám odkaz od Mirka, kdyby to někoho zajímalo...
Ale tohle je důležité:
"Solící dusitanová směs Praganda nesmí být používána k přímému solení potravin a hotových pokrmů. Je určena výhradně pro použití v masném průmyslu. Solící dusitanová směs se používá v případech, kdy je solené maso zpracováno v krátké době, nejvýše několik dnů po zasolení. Přispívá ke zvýšení údržnosti výrobku a podílí se na vytvoření chuti a vůně masných výrobků, chrání tuky v mase a masných výrobcích před oxidací a zajišťuje vznik typického růžového zbarvení nakládaných masných výrobků.
Uzené maso: kusy masa se nasolí směsí praganda 20-30g na 1kg masa. Nasolené maso se nechá asi 2 dny v chladu zaležet. Poté se zalije lakem (na 1l vody se použije 100g pragandy) a nechá se zaležet až 10 dnů v chladu, přičemž se doporučuje po 2-3 dnech maso překládat. Zaležené maso udíme obvyklým způsobem
Domácí klobásy: k 1kg nakrájeného masa přidáme asi 25g směsi praganda, promícháme a necháme v chladu proležet 1-2 dny. Po proležení přidáme ostatní přísady (koření, česnek apod.), promícháme , naplníme do střev a zaudíme."
Takže se má používat spíš na uzené maso a uzeniny, než na klasicky pečené, alespoň tak jsem to pochopila. Proto byla ta moje sekaná chybou.
Přidávám odkaz od Mirka, kdyby to někoho zajímalo...
Ale tohle je důležité:
"Solící dusitanová směs Praganda nesmí být používána k přímému solení potravin a hotových pokrmů. Je určena výhradně pro použití v masném průmyslu. Solící dusitanová směs se používá v případech, kdy je solené maso zpracováno v krátké době, nejvýše několik dnů po zasolení. Přispívá ke zvýšení údržnosti výrobku a podílí se na vytvoření chuti a vůně masných výrobků, chrání tuky v mase a masných výrobcích před oxidací a zajišťuje vznik typického růžového zbarvení nakládaných masných výrobků.
Uzené maso: kusy masa se nasolí směsí praganda 20-30g na 1kg masa. Nasolené maso se nechá asi 2 dny v chladu zaležet. Poté se zalije lakem (na 1l vody se použije 100g pragandy) a nechá se zaležet až 10 dnů v chladu, přičemž se doporučuje po 2-3 dnech maso překládat. Zaležené maso udíme obvyklým způsobem
Domácí klobásy: k 1kg nakrájeného masa přidáme asi 25g směsi praganda, promícháme a necháme v chladu proležet 1-2 dny. Po proležení přidáme ostatní přísady (koření, česnek apod.), promícháme , naplníme do střev a zaudíme."
Takže se má používat spíš na uzené maso a uzeniny, než na klasicky pečené, alespoň tak jsem to pochopila. Proto byla ta moje sekaná chybou.
4. 11. 2010 23:13
Díky, kluci, já to zkouknu. Zatím jsem ji nepotřebovala, ale podívám se, třeba to je přínosné.
4. 11. 2010 23:11
Eli, jak jsem psal, mrkni na tu internetovou adresu Drostra..., to se používá hlavně na nakládání masa a to v tom musí být několik dnů
4. 11. 2010 23:10
Eli, naši dědové a otcové při nakládání masa používali klasický chlorid sodný (NaCl), v běžném životě známý jako kuchyňská sůl. Při použití kuchyňské soli zraní masa trvalo několik týdnů. Praganda pouze tuto dobu zkrátí, rozhodně neobsahuje žádné barvivo(Reny2).
4. 11. 2010 23:08
Jaký je rozdíl, když to dáš do mletého masa a upečeš sekanou a když do toho naložíš kachní prsa, jako Jenda, a upečeš je? Myslíš dobu tepelné úpravy? Já peču sekanou nejmíň hodinu, spíš déle...
4. 11. 2010 22:47
Elizo, najdi si "Drostra internetový obchod" a tam v nakládacích a konzervačních přípravcích je i Praganda a tam máš napsané, co to je zač K přímému použití, jako třeba ty do sekané se to používat nesmí
4. 11. 2010 22:26
To je fakt, také by se uzeniny neměly dávat ke konzumaci dětem, minimálně do tří let (moje děti to neznaly do čtyř), a potom jen ta nejsvětlejší kuřecí šunka.
Jendo, má ta Praganda také nějaký chuťový efekt, nebo jen ten barvící? (Já už si to totiž moc nevybavuju, zkoušela jsem ji, tuším, do sekané, ale stejně jsem se bála, že to přeženu a bude to slané příliš.)
Jendo, má ta Praganda také nějaký chuťový efekt, nebo jen ten barvící? (Já už si to totiž moc nevybavuju, zkoušela jsem ji, tuším, do sekané, ale stejně jsem se bála, že to přeženu a bude to slané příliš.)
4. 11. 2010 22:00
jehlanka73, proč má šunka růžovou barvu, proč, když si ji necháte nakrájet, z ní crčí voda? Čímpak asi uzeniny, které jsou běžně k dostání, získávají onu růžovou barvu?
4. 11. 2010 21:45
Praganda není nic moc zdravého, je to jakoby rychlosůl....Kdo nemusí, tak ať to tam nedává...můj názor
4. 11. 2010 21:31
nádhera
4. 11. 2010 19:59
4. 11. 2010 19:48
A jo, Praganda, já na ni úúúplně zapomněla. Vlastně jsem ji také asi jednou, dvakrát použila, právě díky mužům zde... Ale moc s ní neumím, nevím kolik...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 7 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 7 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 8 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 10 hodinami
Jablečný donut
Přidáno před 10 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Štikozubec argentinský s thajskou omáčkou
Ondraska uvařila před 11 minutami
Čevabčiči s bramborem
8181bartova uvařila před 1 hodinou
Ruské chlebíčky - zapečené
slavka744 uvařila před 1 hodinou
Chutné vafle
PetraJ7 uvařila před 1 hodinou
Jednoduché vynikající langoše
Hankapa uvařila před 2 hodinami
Řezy Margot
Madmaus uvařila před 3 hodinami
Chlebová polévka
mondey uvařil před 4 hodinami
Králík na černém pivu a slanině
Jan Nemec uvařila před 4 hodinami
Rychlé krémové špagety
Lucie1001 uvařila před 5 hodinami
Vločkové "tiramisu"
Ivvettaa uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Kalendář pečení - 3. adventní neděle: Přípravy vrcholí, ale čas odpočinku se blíží
Čína z kuřecího masa s rýží: Rychlá česká varianta se speciální směsí koření je křehká a šťavnatá, skvěle chutná s rýží
Otestovali jsme smažák ze syrečků i knedlík plněný sýrem: „Festival“ smaženého sýra rozhodně stojí za návštěvu
Další recepty
Tématické fráze: kachní prsíčka. jako minutka kachní prsíčka jako minutka kachní prsíčka podle pohlreicha konfitovaná kachní prsíčka kachní prsíčka s kůží praganda pecená kachní prsíčka kachní prsa po sečuánsku kachni sekaná kluci v akci kachní prsíčka kachní maso kachna po thajsku recept kachní prsíčka pohlreich kachní prsa kluci v akci recepty z kachniho masa kachní maso recepty smažená kachní prsíčka jak dlouho péct kachní prsa praganda použití smazena kachni prsa
Suroviny: prsa kachní, sůl, koňak, olej slunečnicový, brambory, sůl, česnek, pepř mletý, majoránka, kmín drcený, vejce, mléko, sádlo
Kachní prsíčka na strouhaných bramborech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/69ZO
23 názorů