Grilovaný ananas
Skvělý dezert, který bude onou sladkou tečkou na konci grilování. Ananas potřený rozpuštěným máslem, cukrem a skořicí, bá...
Dračí krev: Poznejte zlato amazonských pralesů…
Tajuplný název Sangre de drago (dračí krev) pochází ze Španělska a ve skutečnosti se nejedná o žádnou krev z draka, nýbrž...
Pár slov o soli, je opravdu nad zlato?
Sůl je lidem známá už od pradávna. Všechny národy ji pokládají za nezbytnou pochutinu a nikdo si již asi nedovede předsta...
Kari - indické zlato, které dodá vašemu jídlo tu správnou chuť a šmak
Víte, jaké má kari zdraví prospěšné účinky? Z čeho se skládá či jaké je jeho využití v kuchyni? Pokud alespoň něco z toho...
Pampeliška lékařská - zlato našich luk pro pevné zdraví…
Vyčistíte si hlavu, cévy i střeva, z pampelišky využijete každý kousek. Od časného jara do podzimu můžete sbírat tuto ned...
Sůl nad zlato: Proč se bez soli v kuchyni neobejdete a kolik existuje druhů?
Sůl dodává jídlu dobrou chuť, ale jak přesně funguje, odkud se bere, k čemu slouží a proč je jí téměř v každém receptu po...
Co darovat k narození dítěte?
Narození dítěte je událost, kterou je třeba řádně oslavit. Nejde jen o to dítě zapít, je hezké sejít se s celou rodinou a...
Zatočte s bílým cukrem
Konzumujeme ho každý den, třeba i nevědomky, a ani si neumíme představit, kolik ho některé potraviny obsahují. Ano, řeč j...
Používáte často ochucovadla? Nahraďte nezdravé ingredience zdravými a zároveň chutnými alternativami!
Cukr, sůl, pepř, ocet, kečup, hořčice či majonéza patří ve středoevropské kuchyni k nejpoužívanějším ochucovadlům. Kromě ...
Co bylo dříve vejce nebo slepice?
Vejce je v české kuchyni jedna z nepostradatelných surovin. V mnoha receptech fungují jako pojivo a jsou důležitou součás...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Zlato: recepty